EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı törenle yapıldı

Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı törenle yapıldı

Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Yayın Tarihi: 26/05/17 14:27
okuma süresi: 5 dak.
Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı törenle yapıldı
A- A A+
Bayraktar Ortaokulu yeni binasının açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı milletvekilleri, üst düzey yetkililer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, okul korosu şarkılar seslendirdi, dans gösterileri yapıldı.

Törende sırasıyla Okul Müdürü Mehmet Günay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Başbakan Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı ve okul binasının açılışı yapıldı.

Tören yeni okul binasının gezilmesi ardından sona erdi.

Yapımı Eylül 2016'da başlayıp yaklaşık 7 ayda tamamlanan ve yaklaşık 7.5 milyon TL'ye mal olan yeni bina, 3 bloktan oluşuyor. Yeni binada 24 sınıf bulunuyor. Yeni binayla birlikte, okulun tüm araç ve gereçleri de yenilendi.

GÜNAY

Törende ilk konuşmayı yapan Bayraktar Ortaokulu Müdürü Mehmet Günay, okulun yeni binasının Nisan ayında tamamlandığına dikkat çekerek, yeni binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bayraktar Ortaokulu binasının güvenlik açısından sakıncalı olduğunun tespitinin ardından, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına eğitimin geçici bir süre Hala Sultan İlahiyat Koleji'nde kendilerine ayrılan bölümde sürdürüldüğünü anımsatan Günay, kendilerini 1 yıl gibi bir süre misafir eden okul yönetimi ve öğrencilerine teşekkür etti.

Yeni bina için çalışmaların Eylül 2016'da başlayarak, 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını anlatan Günay, 3 bloktan oluşan yeni okul binasında 24 sınıf bulunduğunu kaydetti.

Okul hakkında bilgi veren Günay, okulun tüm araç gereçlerinin de yenilendiğini söyledi.

Yeni okul binası yapılmasını, hükümetin eğitime verdiği değerin bir göstergesi olarak niteleyen Günay, kendilerine düşen görevin de, okullarını, tercih edilen bir okul haline getirmek için çalışmak olduğunu vurguladı.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, hizmet etme adına kurulan hükümetlerinin gelecek nesillere hizmet edebilmek adına Bayraktar Ortaokulu'nun yeni binasını çok kısa bir sürede projelendirip, tamamladıklarını kaydetti.

Yeni binanın yapımında da TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin katkılarının önemine işaret eden Bakan Berova, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman olduğu gibi KKTC'nin yanında olduğunu vurguladı.

TC'nin kurulduğu günden bu yana, KKTC'nin de onu takip ettiği, anavatanın izinden yürüdüğüne işaret eden Bakan Berova, Bayraktar Ortaokulu'nun Milli Mücadele tarihindeki önemine de işaret etti.

Bakan Berova, yeni okul binasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, okulun tamamlanmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

KANBAY

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, bu hafta iki önemli olaya tanıklık ettiklerini ifade ederek, hafta başında Güzelyurt'ta bir bilişim yuvasının temellerinin atıldığını, bugün de Bayraktar Ortaokulu'nun yeni binasının açılışının yapıldığını kaydetti.

Toplumlar için eğitimin önemine işaret eden Kanbay, Bayraktar Ortaokulu'ndan mezun olacak öğrencilerin Güzelyurt'taki bilişim fabrikasının işçileri olmasını temenni etti.

Okulun yapımında öncülük edenleri ve katkı koyanları kutlayan Kanbay, okulun yeni binasının hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

ÖZGÜRGÜN

Törende son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, tarihi bir okul olan Bayraktar Ortaokulu'nun yeni binasın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, tarihi boyunca okulun topluma çok önemli kişiler kazandırdığını söyledi.

Okulun bu misyonunu gelecekte de sürdüreceğine inanç belirten Başbakan Özgürgün, okulun son teknolojiyle donatılmış yeni binasının çok kısa bir sürede tamamlanmasının önemine işaret etti.

Okulun yeni binasının yapılmasında emeği geçen herkesi yürekten kutladığını dile getiren Başbakan Özgürgün, eğitime yapılan her kuruş yatırımın, geleceğe yapıldığını vurguladı ve yeni binanın hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından yeni binanın açılışı yapılarak, bina gezildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.