EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Girne'de eğitim verecek Arkın University of Creative Arts and Design hedeflerini açıkladı

Girne'de eğitim verecek Arkın University of Creative Arts and Design hedeflerini açıkladı

Arkın Grup bünyesinde kurulan Arkın University of Creative Arts and Design (ARUCAD) Girne'de eğitim vermeye başlıyor.

Yayın Tarihi: 31/05/17 18:12
okuma süresi: 4 dak.
Girne'de eğitim verecek Arkın University of Creative Arts and Design hedeflerini açıkladı
A- A A+
Arkın Grup bünyesinde kurulan Arkın University of Creative Arts and Design (ARUCAD) Girne'de eğitim vermeye başlıyor.

ARUCAD'dan yapılan açıklamaya göre, 16 Mart 2017 tarihinde YÖDAK'ın izniyle kurulan ARUCAD sanat, tasarım ve iletişim alanlarını bir arada bulunduran, sanat odaklı tek tematik üniversite olarak Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında yerini alacak. Açıklama şöyle:

"ARUCAD, gerek üretim temelli eğitim sistemini, gerekse de ulusal ve uluslararası yetenekleri bir araya getirecek olmasıyla bölgenin sanat ve tasarım alanında lider bir eğitim kurumu olmayı amaçlıyor.

ÖĞRENCİ KABULÜNE BAŞLANDI

Öğrenci kabulüne başlayan Arkın University of Creative Arts and Design'da 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin tercih edeceği bölümler de belirlendi. İlk etapta Sanat Fakültesi ile öğrenim hayatına başlayan ARUCAD "Plastik Sanatlar", "Dijital Sanatlar" ve "Fotoğraf ve Video" Bölümleri'nde eğitim verecek. Geleneksel düzlemde ve dijital ortamda yapılacak olan sanat eğitimi, en yetkin ekipmanlar dahil, tüm teknolojik ve lojistik altyapıya sahip olacaktır.

Önümüzdeki akademik yıl itibariyle İletişim ve Tasarım Fakülteleri'nin açılması planlanmıştır.

BURS İMKANLARI

"Erbil Arkın Eğitim Bursları" kapsamında "Genel Kültür ve Yetenek Seviye Belirleme Sınavı"nın ardından başarılı olan öğrencilere %25, %50 ve %100 olarak belirlenen oranlarda geniş burs imkânı sağlanacaktır. "Erbil Arkın Bursları" imkanlarından faydalanacak öğrenciler için "Genel Kültür ve Yetenek Seviye Belirleme Sınavı"na katılım dışında herhangi bir koşul aranmayacaktır.

Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk olacak olan Arkın University of Creative Arts and Design (ARUCAD), sanat odaklı bir tematik üniversite olmaktan öte, eğitimin yanında üretime de önem vermektedir. Sanat merkezleriyle, üretim atölyeleriyle toplumla akademiyi buluşturmayı amaçlayan üniversite, etkinliklerin yanında kendi bünyesinde oluşturacağı sürekli eğitim merkeziyle de topluma sanat, tasarım ve iletişim alanlarında bilgilenme, deneyim kazanma ve branşlaşma imkanları sunacaktır.

Üniversite hakkında bilgi veren Sanat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ümit İnatçı şöyle dedi:

"Tarih boyunca kültürlerarası bir kavşak coğrafyası olan ülkemizde, sanatsal nitelik ve yetkinlik anlayışının hala yerleşmemiş olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda sanat-tasarım-iletişim ürünlerinin doğru değerler üzerinden toplumsal yaşamda yer edinmesine öncülük yapmak akademik sanat eğitimimizin öncelikli hedefidir. Eleştirel düşünceye sahip, ancak el becerilerini de tam kapasiteyle kullanabilen öğrenciler yetiştirmek, içinde bulunduğumuz coğrafyanın sanat standartlarına da bir değer katacaktır. İkinci ve üçüncü ülkelerden ülkemize sanat eğitimi almaya gelen öğrencilerin zengin arkeolojik ve kültürel mirasımızın farkına varmalarına yardımcı olurken aynı zamanda kendi kültürlerinden beslenen entelektüel birikimlerini de yaratıcı sürece katmalarını özendireceğiz. Bu kültürlerarası diyalog yaklaşımı, yeni estetik değerlerin ortaya çıkmasına öncülük yapacaktır. Bu nedenledir ki üniversitemizin eğitim kadrosunu uluslararası düzeyde itibar kazanmış yerli ve yabancı akademisyenlerden oluşturduk. Yeni bir evrensel medeniyet anlayışının temellerini atmak bizim görevimizdir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.