EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yeni programlarıyla gün geçtikçe büyüyor

Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yeni programlarıyla gün geçtikçe büyüyor

Uluslararası Final Üniversitesi Mühendisli Fakültesi, modern eğitim ve araştırma laboratuvarları ile kaliteli akademik kadrosuyla yeni dönem için öğrencilerini bekliyor.

Yayın Tarihi: 23/06/17 12:52
okuma süresi: 4 dak.
Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yeni programlarıyla gün geçtikçe büyüyor
A- A A+
Uluslararası Final Üniversitesi Mühendisli Fakültesi, modern eğitim ve araştırma laboratuvarları ile kaliteli akademik kadrosuyla yeni dönem için öğrencilerini bekliyor. Uluslararası Final Üniversitesi'nin YÖDAK'tan onay almış on beş ve YÖK onaylı on üç programıyla yeni akademik yıla hazırlanırken, üniversitenin Mühendislik Fakültesi de yenilikçi ve idealist mühendisler yetiştirmek misyonuyla yeni döneme hazır. Uluslararası Final Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Koyuncu, Mühendislik Fakültesi Hakkında Bilgiler vererek ileriye yönelik hedeflerini paylaştı.

"GELECEĞİN ÇÖZÜMLERİ YENİLİKÇİ VE İDEALİST MÜHENDİSLERLE MÜMKÜN"

Dekan Koyuncu, insanlığın karşılaştığı sorunların coğrafi veya kültürel sınırlara bağlı olmadığı dünyamızda, geleceğin çözümleri yenilikçi ve idealist mühendislerle gerçekleştirileceği inancıyla, enerjiden sağlığa, bilişimden robot teknolojilerine kadar eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri yürütebilen üniversitelere ihtiyaç olduğunu belirterek, Uluslararası Final üniversitesi'nin bütün bunlar göz önünde bulundurularak kurulmuş bir üniversite olduğunu söyledi. Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler veren Koyuncu, Başlangıçta Elektrik - Elektronik mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği ile eğitime başlamış olan fakültenin bugün Bilişim Teknolojileri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliğinin de bünyelerine katılmasıyla genişlediğini kaydetti. Bölümlerinin tümünün YÖDAK tarafından onaylanmış olduğunu ifade eden Koyuncu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri'nin de YÖK tarafından onaylanarak ÖSYM kılavuzuna alındığını da belirtti.

Koyuncu, yakın bir zamanda diğer modern mühendislik alanlarında bölümlerin de kurulmasının hedeflendiğini vurguladı. Koyuncu, söz konusu bölümlerde eğitim veren fakültenin hedeflerinden bahsederek "Küreselleşen dünya ile aynı dili konuşan, etik kurallara bağlı, girişimci ve yaratıcı mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemizde, eğitim ve araştırma çalışmaları aynı şekilde yenilikçi ve yaratıcı olma hedefindedir" dedi.

"İNTERNET OLANAKLARIYLA DESTEKLENEN DERSLER VE LABORATUVARLAR"

Eğitim dilinin İngilizce olan, derslerin ve laboratuvarların tamamının yönetiminin internet üzerinden desteklendiği ve akıllı sınıflarda yapıldığı Mühendislik Fakültesi'nin tam donanımlı şekilde hizmet verdiğine dikkat çeken Koyuncu, öğrencilere henüz lisans eğitimi alırken eğitmenlerle birlikte araştırma yapma olanağı tanımasının önemli bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Koyuncu, "Bilim ve teknolojinin hızlı ilerlediği günümüzde, ülkemizde dünya ile güçlü bağlar kurmuş, donanımlı mühendislere olan ihtiyaç her zamankinden fazladır. Bu ihtiyaç kapsamında mühendis olmayı hedefleyen gençleri Final ailesinin bir parçası olmaya ve dünyamızın sorunlarına çözümler sunan mühendisler olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.