EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UFÜ Eğitim Bilimler Fakültesi Dekanı Erkan: "İyi bir öğretmen insanların hayatında pozitif etki yaratır"

UFÜ Eğitim Bilimler Fakültesi Dekanı Erkan: "İyi bir öğretmen insanların hayatında pozitif etki yaratır"

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Erkan, fakültenin yeni dönem hazırlıkları hakkında bilgiler verdi, öğretmen/eğitim bilimci olmanın önemini anlattı.

Yayın Tarihi: 20/08/17 10:53
okuma süresi: 3 dak.
UFÜ Eğitim Bilimler Fakültesi Dekanı Erkan: "İyi bir öğretmen insanların hayatında pozitif etki yaratır"
A- A A+

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Erkan, fakültenin yeni dönem hazırlıkları hakkında bilgiler verdi, öğretmen/eğitim bilimci olmanın önemini anlattı. Öğretmen ya da eğitim bilimci olmanın yaşam giderlerini karşılayacak bir iş sahibi olmaktan çok daha fazla anlam ifade ettiğini vurgulayan Erkan, toplumun temel taşlarını oluşturan eğitimcilerin ülkesine ve tüm insanlığa katkı sağlayan bireyler olduklarını kaydetti. Bu nedenle, öğretmen ve eğitim bilimci olma yolunda olan adayların bu sorumluluğun bilincinde olması gerekliliğine dikkat çekti.

"ÖĞRETMEN/EĞİTİM BİLİMCİ OLMAK BÜYÜK SORUMLULUK"

UFÜ'den verilen bilgiye göre, öğretmen/eğitim bilimci olmanın sağladığı sınırsız onur ve gururun aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini hatırlatan Erkan, çok iyi bir öğretmen/eğitim bilimci olmanın, öğrenciler için uygun rol modelleri olma, birçok özelliğe üst düzeyde sahip olma gerekliliklerini doğurduğunu anlattı. Erkan, bu özellikleri kazanarak insanların hayatlarında pozitif yönde değişiklikler yaratma kapasitesine ulaşma sürecinin ise bazı koşulların varlığına ve yoğun bir çabaya bağlı olduğunun altını çizerek, Uluslararası Final Üniversitesi'nin sıcak ve güdüleyici öğrenme ortamı sunduğu öğrencilerine bu yolda yol gösterici olacağını kaydetti. "Kuramsal bilgiler ve uygulama yaşantılarını dengeli bir biçimde içeren öğretim programlarımız bugün ve gelecekteki tüm mesleki ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir yapıdadır" diyen Erkan, öğretim kadrosunun da üstün nitelikli bireylerden oluşan güçlü bir takım olduğunu belirtti.

"EĞİTİM OLANAKLARIMIZ MODERN TEKNOLOJİLERİ İÇEREN YAPIDA"

Erkan, Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nin öğrencilerine sunduğu eğitsel ortamın, öğretim ve öğrenme süreçlerini destekleyen çok çeşitli modern teknolojileri de içeren bir yapıda olduğuna dikkat çekti. Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği olmak üzere beş farklı programıyla yeni dönemde öğrenci kabul ettiklerini belirten Erkan, uygulamalı eğitim olanaklarıyla donanımlı bireyler yetiştirdiklerini ve öğretmenlik ve eğitim bilimlerine ilgi duyan öğrencilere kapılarının açık olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.