EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KKTC Polisi DAÜ 20. Oryantasyon Günleri kapsamında yeni öğrencilere seminer verdi

KKTC Polisi DAÜ 20. Oryantasyon Günleri kapsamında yeni öğrencilere seminer verdi

KKTC Polisi, 7 Eylül 2017 tarihinde başlayan ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda devam eden Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 20. Oryantasyon Günleri kapsamında üniversiteye yeni gelen öğrenciler ve ailelerine yönelik bir seminer verdi.

Yayın Tarihi: 25/09/17 14:45
okuma süresi: 3 dak.
KKTC Polisi DAÜ 20. Oryantasyon Günleri kapsamında yeni öğrencilere seminer verdi
A- A A+
KKTC Polisi, 7 Eylül 2017 tarihinde başlayan ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda devam eden Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 20. Oryantasyon Günleri kapsamında üniversiteye yeni gelen öğrenciler ve ailelerine yönelik bir seminer verdi. Söz konusu seminer, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşti. 500'e yakın öğrenci ve ailenin yoğun katılım gösterdiği seminerde Gazimağusa Polis Müdürlüğü'nde görevli Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, Müfettiş Muavini İsmail Yağız ve Tercüman Fırat Kibrit eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi.

POLİSTEN YENİ ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

KKTC Polisi'nin halkla ilişkilere büyük önem verdiğini ve seminerin bu kapsamda ne kadar önemli olduğunu anlatan Dalkıran, yeni gelen öğrencilerin her türlü konuda kendilerine danışabileceğini aktardı. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan sunumda Dalkıran, yeni öğrencilere sosyal medyadaki paylaşımlarında yasalarla korunma altına alınan özel hayatın gizliliğine karşı saygılı olmalarını tavsiye etti. Dalkıran, yeni öğrencilere KKTC'de suç sayılabilecek diğer davranışlarla ilgili uyarılarda bulundu. Dalkıran, aynı zamanda öğrencileri muhaceret ve adli konularla ilgili detaylı olarak bilgilendirdi. Seminer, katılımcı öğrenci ve ailelerin soruları ve Müfettiş Muavinleri Ömür Dalkıran ile İsmail Yağız'ın cevaplarının ardından sona erdi.

ORYANTASYON GÜNLERİ 29 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Program kapsamında DAÜ'ye yeni başlayan öğrencilerin üniversite ve çevreye uyum sürecinin desteklenmesi ile öğrencilerin üniversitenin yapısını ve olanaklarını daha yakından tanımalarına yardımcı olmak amacıyla bir dizi seminer ve gezi etkinliklerinin yanı sıra birbirinden eğlenceli pek çok sosyal ve kültürel etkinlik yer alıyor. Oryantasyon Günleri kapsamında adaya yeni gelen öğrenciler; Ercan Havalimanı, Gazimağusa ve Girne Limanı'nda karşılanıp yurtlarına yerleştiriliyor. DAÜ 20. Oryantasyon Günleri 29 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.