EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Lefke'de öğrencilere kültürel lezzetler tanıtıldı

Lefke’de öğrencilere kültürel lezzetler tanıtıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Oryantasyon Günleri farklı kültürlerden gelen yeni öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26/09/17 17:42
okuma süresi: 6 dak.
Lefke’de öğrencilere kültürel lezzetler tanıtıldı
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Oryantasyon Günleri farklı kültürlerden gelen yeni öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

Lefke ve bölge gezileri sonrası öğrenciler için organize edilen programda,öğrencilere Kıbrıs kültürel lezzetlerinden olanherse ikram edildi. Lefke Türk Spor Kulübü'nde düzenlenen etkinlikte hazırlanan sıcak hersenin tadına bakan öğrenciler, herseyi çok beğendiklerini ve kendileri için organize edilen etkinlikten son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Bölge haklı ve velilerin etkinlik ile ilgili düşünceleri;

Güzin Şaker: Antakya'dan geliyoruz. Öğrenci velisiyim. LAÜ'de Mimarlık Bölümü'nü okuyan kızım var. Bu yılda diğer kızımın kaydını yaptırdık. Üniversitenin eğitiminden ve ilgisinden çok memnunuz. Lefke'nin tam bir öğrenci şehri olduğunu düşünüyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Herse ikramı ise çok iyi düşünülmüş ve yerinde bir organizasyon oldu. Üniversitemize teşekkürler.

Ahmet Toros: Bölge halkı olarak böyle bir etkinlikle üniversiteyi tercih eden öğrencilerle buluşmak onlara kültürümüze ait değerlerle ev sahipliği yapmak güzel bir deneyim oldu. Bu bağlamda Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerin artması öğrenci-halk kaynaşmasının temelini oluşturduğunu düşünüyorum.

Dt. Salih Gökeren: Yeni gelen öğrencilerin bölgeyi ve bölge halkını tanıması için güzel bir etkinlik oldu. Bugün burada ikram edilen hersenin öğrenciler tarafından beğeni toplaması bizi son derece memnun etmiştir. Öğrencilerin Lefke'den mutlu ve huzurlu ayrılması bizler için çok önemli. Bu konuda bize düşen görevi gerektiği şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Öğrencilerin etkinlik ile ilgili görüşleri;

Mehmet Erdi Aktaş: Mardin'den geliyorum. Psikoloji Bölümü'nde eğitim göreceğim. Üniversiteye yatay geçişle gelen öğrencilerdenim. Oryantasyon gezilerine katılarak birçok arkadaş edindin. Gezilerde müzik yeteneğimi arkadaşlarıma sunma imkanı buldum. Üniversitenin birçok aktif kulübünün olması beni çok mutlu etti. Bugün Kıbrıs'a özgü herseyi tatma fırsatımız oldu. Çok lezzetliydi. İlk kez yedim ve beğendim.

Kamila Bissenova: Kırgızistan'dan geliyorum. Karşılama ekibi sayesinde buradaki işlemlerimi çok rahat tamamladım. Ekipte Rusça bilen arkadaşların olması da ayrıca bizim açımızdan avantaj sağladı. Bizim için organize edilen etkinlikten dolayı üniversitemize teşekkür ederim.

Seçil Cengiz: Hatay'dan geliyorum. Üniversitenin ilgisinden çok memnun kaldım. Lefke'yi huzurlu ve sakin buldum. Karşılama ekibi ile çok iyi anlaştık. Bugün bize ikram edilen kendi şehrimin damak tadını yakın bulduğum herseyi çok beğendim.

Oğuzhan Kantarcı: Afyon'dan İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde eğitim almak üzere geliyorum. Karşılama ve Oryantasyon Günleri sayesinde bölgeyi ve yeni arkadaşlar tanıma imkanımız oldu. Lefke sakin bir yer, halkı ise sıcak kanlı. Kampüsü ve civarını çok beğendim.

Ayşe Gülcan: Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim almak üzere Antalya'dan geliyorum. Karşılama ekibi bize çok yardımcı oldu. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bölgeyi çok sevdim. Her yer doğal ve güzel. 4 yıl boyunca huzurlu bir ortamda eğitim alacağım için çok mutluyum. İlk kez herseyi tattım ve lezzetli buldum.

Beste Şaker: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'ne kaydımı yaptırdım. Ablam benden bir yıl önce LAÜ'de eğitime başladı. Ablamı ziyarete geldiğim zaman burayı çok beğenerek, LAÜ'yü tercih ettim. Gezilerimiz çok keyifli geçiyor. Rehber eşliğinde bölge hakkında birçok bilgiye sahip olduk. Böylesi güzel düşünülen etkinlikte ikramı çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Erbol Jorobekov: Havalimanından üniversiteye çok rahat geldik. Burada iyi karşılanarak, yabancılık çekmedik. Lefke'nin havası çok güzel. Bölge halkı ve üniversitenin öğretim elemanları çok nazik ve yardımsever. Herkes bize yardımcı olmaya çalışıyor. Bugün çok güzel birgün yaşadık. Tarihi ve kültürel yerleri gezdik. Deniz çok güzel, burası huzur veriyor. İkram edilen herseyi de iyi buldum, teşekkür ederim.

Zeynep Kıyıpınar: Yozgat'dan geliyorum. Hukuk bölümünde eğitim alacağım. Karşılama ekibi sayesinde üniversiteye rahat geldim ve yerleştim. Üniversitemiz güzel. Lefke ise tatlı ve şirin bir yer. Tam öğrencinin yaşayabileceği bir yer bence. Herse, bizim yöremize göre farklı bir tat ama beğendim. Genel olarak üniversitenin ilgisinden memnunum.

Sevda Odacı: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde okuyacağım. Evimize gelip yerleşmemiz ve kayıt sürecimiz çok rahat geçti. Öncelikle bu süreçte bize yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Lefke huzurlu ve sessiz bir yer. Kampüsün yeşilliğine ve doğasına hayram kaldım. Kampüste gerçekten huzur buldum. Bugün ikram edilen hersenin tadını da arkadaşlarımla çok beğendik.

Necati Yenigün: Üniversitemizin yeni öğrencileri için organize ettiği etkinlikleri iyi buldum. Hoşgeldin Partisini çok beğendim. Bölge halkı çok sıcak kanlı bize hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar. İlk kez herseyi yiyorum. Bölgemizde bu lezzetten yok. Değişik bir lezzeti bize sunan üniversitemize teşekkür ederim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.