EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ Pilotaj Bölümü, yeni öğrencileri ile, göklerin hakimi olma yolunda ilerliyor

GAÜ Pilotaj Bölümü, yeni öğrencileri ile, göklerin hakimi olma yolunda ilerliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Havacılık Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Pilotaj bölümü, yeni akademik yıl ile birlikte bünyesine yeni katılan öğrencileri ile yeni döneme tüm hızları ile başladı.

Yayın Tarihi: 21/10/17 14:56
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ Pilotaj Bölümü, yeni öğrencileri ile, göklerin hakimi olma yolunda ilerliyor
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Havacılık Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Pilotaj bölümü, yeni akademik yıl ile birlikte bünyesine yeni katılan öğrencileri ile yeni döneme tüm hızları ile başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları ve GAÜ Pilotaj Bölümü Müdürü Sevda Ahmadian, GAÜ Pilotaj Bölümünün 2014 yılından ilk öğrencileri ile eğitime başladığını belirterek, ilk yıl 6 öğrenci ile başladıklarını, sayılarının bugüne kadar katlanarak arttığını ifade ettiler.

Muhtaroğulları açıklamasında, öğrenci sayısındaki artışla birlikte, deneyimli öğretmen kadrosu ve uçak sayısında da sürekli artışa gittiklerini belirterek, son alınan karar ile birlikte mevcut uçak sayının 6'ya yükseldiğini söyledi.

Muhataroğulları: Şimdiki hedefimiz çift motorlu uçağımızı da eğitime vermektir

Muhtaroğulları açıklamasının devamında ise şunlar söyledi;

"Şimdiki hedefimiz çift motorlu uçağımızı da eğitime vermektir. GAÜ bünyesinde bulunan İstanbul'da kurduğumuz Uluslararası Havacılık Akademisi ile uçuşlarımıza devam edeceğiz. GAÜ devamlı bir gelişme içerisinde. Bizim hedefimiz hava taksi olayına girmektir. İki tane uçak düşünüyoruz bununla ilgili. Bir tanesi "Business Jet" dediğimiz daha küçük bir uçak, bir de 19 kişilik bir uçağı filomuza katmak istiyoruz. Ondan sonraki hamlemiz ise Kıbrıs'da özlemle beklenen havayolu şirketini aktif hale getirmek. Geçen haftalarda bu konuyla ilgili toplantı yaptık ve adım adım yürümeye başladık. Bunu en kısa zamanda kurmayı istiyoruz.

Ahmadian ise açıklamasında; "Pilotaj eğitimimiz 4 senelik bir eğitim bu eğitim süresince öğrenciler pratik ve teorik eğitimler alıp bu 4 senenin sonunda ise çift diploma alıyorlar. Birincisi, üniversiteden aldığı diplomalar; diğeri ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan "Air Transportation Pilot Licence" olarak geçen bir sertifika alıyorlar. Pilotaj bölümü GAÜ'de 2014 yılında kuruldu ve 4 gruptan oluşuyor. GAÜ bir üniversite olduğu için öğrenciler daha akademik bir ortamda eğitim alıyorlar. Günün sonunda öğrenciler üniversite mezunu olarak havayollarına giriyorlar. 18 aylık bir eğitim yerine 4 senelik bir eğitim alıyorlar. Ayrıca GAÜ öğrencilerine İngilizce dili konusunda da avantajlar yaratıyor. Uluslararası bir okul olması öğrencilerin daha hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce öğrenmelerini sağlıyor."

Ahmadian, ayrıca 2017-2018 Akademik Yılı'nda tüm öğrencilere başarılar dilerken, günümüzde, değişen dünya koşullarında küreselleşmenin, yaşamın her alanında etkin olduğunu ve Havacılığın, kullanılan teknoloji ve operasyonel özelliklere bağlı olarak uluslararası standartların ve kuralların en iyi uygulandığı sektörlerden biri olduğunu söyledi. Girne Amerikan Üniversitesi'nin Uçuş Eğitim Organizasyonu International Civil Aviation Authority (ICAO) ve European Aviation Safety Agency (EASA) ile Ulusal Sivil Havacılık Otoritesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) kurallarına ve düzenlemelerine uygun olarak, hızlı büyüyen havacılık sektöründe artan nitelikli pilot ihtiyacını karşılamak için profesyonel pilot eğitimi vermek üzere kurulduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.