EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Enerji tasarrufu eğitimlerinin ilki Şehit Tuncer İlkokulu'nda verildi

Enerji tasarrufu eğitimlerinin ilki Şehit Tuncer İlkokulu’nda verildi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (KIB-TEK) "El Ele Veriyoruz, Enerjimizi Daha Verimli Kullanıyoruz" sloganıyla düzenlediği enerji tasarrufu eğitimlerinin ilki Lefkoşa Şehit Tuncer İlkokulu'nda yapıldı.

Yayın Tarihi: 16/11/17 13:28
okuma süresi: 2 dak.
Enerji tasarrufu eğitimlerinin ilki Şehit Tuncer İlkokulu’nda verildi
A- A A+
Kıb-Tek Proje Sorumlusu Gizem Volkan tarafından 5. sınıf öğrencilerine verilen seminerde, Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Uğur Çınar, Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, Kıb-Tek yetkilileri ve okul öğretmenleri hazır bulundu.

VOLKAN: "ÇOCUKLAR VERİMLİ ENERJİ TÜKETİMİ KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİ"

Sunumdan önce açılış konuşmasını yapan Kıb-Tek Proje Sorumlusu Gizem Volkan, enerji tasarrufu eğitimlerinin, enerjik çocuk sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendiğini kaydetti.

Günlük enerji tüketiminde çocukların önemli bir yer tutuğuna işaret eden Volkan, çocukların, enerji kullanımı ve verimlilik konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Verimli enerji kullanımının önce ev ekonomisine, sonra da ülke ekonomisine ciddi katılar sağladığını ifade eden Volkan, enerjik çocuk sosyal sorumluluk projesiyle KKTC'de ilkokulda okuyan binlerce çocuğun verimli enerji tüketimi konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: "NE KADAR AZ TÜKETİRSEK, O KADAR AZ ÜRETİRİZ"

Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan da, hayatı kolaylaştırmak amacıyla elektrik ürettiklerini belirterek, bu amaçla Kıb-Tek'te birçok insanın çalıştığını anlattı.

Elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılması konusunda çocuklara da büyük görevler düştüğünü söyleyen Erdoğan, "Ne kadar az elektrik tüketirseniz, biz de o kadar az elektrik üreteceğiz. Az yakıt tüketip çevreyi daha temiz tutacağız" dedi.

Erdoğan, gelecek nesillere daha iyi bir çevre ve gelecek bırakabilmek için, çocukları bilinçlendirmenin önemine işaret etti.

Konuşmalar ardından sunuma geçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.