EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü TC Litvanya Vilnius Büyükelçisi Yamancan'ı ziyaret etti

GAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü TC Litvanya Vilnius Büyükelçisi Yamancan'ı ziyaret etti

GAÜ siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kulübü tc. Litvanya vilnius büyükelçisi yamancan'ı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 18/11/17 11:51
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü TC Litvanya Vilnius Büyükelçisi Yamancan'ı ziyaret etti
A- A A+
GAÜ siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kulübü tc. Litvanya vilnius büyükelçisi yamancan'ı ziyaret etti

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde, 200'ün üzerinde dünya üniversiteyle yapmış olduğu akademik işbirliği anlaşmaları kapsamında, değişim programlarından faydalanarak; bir dönem öğrenim görmek için Litvanya'nın Kaunas şehrinde bulunan Vytautas Magnus Üniversitesinde bulun bulunan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Serdar Keleş, TC Vilnius Büyükelçisi Sn. Aydan Yamancan'ı makamında ziyaret etti.

Kazakistan ve Azerbaycan'dan da öğrencilerin bulunduğu ziyarette, Büyükelçi Yamancan, öğrencileri bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye ve Litvanya arasındaki ilişkilerin tarihi kökenine değinip, iki ülkenin uluslararası arena da birçok konuda birbirlerini desteklediklerini ifade etti. Yamancan ayrıca, Türkiye'nin de Sovyet işgalini hiç tanımamasının, bağımsızlık sonrasında iki ülke arasında olumlu ilişkilere etki yaptığını belirtti.

Ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yamancan açıklamasının devamında, 2004 yılında Litvanya'nın Nato'ya üyelik sürecinde Türkiye'nin Litvanya'ya sağladığı desteğin aynısını, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde Litvanya'dan görmekten memnuniyet duydu ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'de birlik ve beraberliği arttırdığını söyledi. Daha sonrasında da Litvanya Dışişleri Bakanının Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin de, iki ülke arasındaki ilişkilerin samimiyetini göstermesi açısından önemli olduğuna değinen Yamancan, diğer Avrupa ülkelerine örnek olacak bir davranış olduğunu nitelendirdi.

Sonrasında Litvanya da yaşayan Tatar ve Karay Türklerine değinen Yamancan, kardeş topluluklarımızın sürekli yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade ederek, önümüzde ki süreç içerisinde Tatar Türklerinin cenaze işlemlerini kolaylıkla yerine getirebilmeleri için, TİKA tarafından inşası devam eden morg projesi olduğunu ekledi.

Kazakistan'ın uluslararası arenada ki ağırlığının artmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Yamancan, Astana Zirvesinin de bunun bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Yamancan, Karabağ sorunu ile ilgili ise Azerbaycan Vilnius Büyükelçiliğinin gerçekleştirdiği faaliyetlere, TC. Vilnius Büyükelçiliği olarak tam destek verdiklerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda, GAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulüp Başkanı Serdar Keleş, TC Vilnius Büyükelçisi Aydan Yamancan'a plaket takdim etti.

Ardından 1. Dünya Savaşında Galiçya Cephesinde yaralanan ve Litvanya'ya defnedilen Osmanlı Askerlerinin şehitlini ziyaret eden grup, Tatar Türkleri öncülünde kurulan İslam Kültür ve Eğitim Merkezinde Din İşleri Müşaviri İbrahim Ceyhanla gerçekleştirdikleri temasların ardında günü sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.