EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

UKÜ Öğretim üyesi eğitimcilerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı

UKÜ Öğretim üyesi eğitimcilerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, "Geçmişi Öğreten Geleceği Kuran" başlıklı konu üzerine Öğretmenler Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 23/11/17 16:35
okuma süresi: 4 dak.
UKÜ Öğretim üyesi eğitimcilerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, "Geçmişi Öğreten Geleceği Kuran" başlıklı konu üzerine Öğretmenler Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, Youszafi'nin "Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem bütün dünyayı değiştirebilir" cümlesini kullanarak, öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğuna dikkat çekti.

Avukat, doktor, mühendis, kuaför ve daha birçok meslek gruplarının yaşam boyunca insanlarla etkileşim içinde olduğunu ancak onların özellikle mesleki yeterliklerinin önemsendiğini kaydeden Özdemir, kişisel özelliklerinin ise pek de düşünülmediğini, sadece bu açıdan bile öğretmenlik mesleğinin öneminin büyük olduğunu belirtti. Sahip olduğumuz bilgi, beceri ve tutumların büyük bir bölümünü bizlere öğretmenlerin kazandırdığını da aktaran Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, hem beyine hem de kalbe hitap eden öğretmenlerin sadece bilgi transferini sağlayan araç olarak görmenin gaflet olacağını da kaydetti. Özdemir, öğretmenin bir rehber olmanın yanında, bir anne, bir baba, bir sırdaş, bir abla, belki abi ve her zaman çok iyi arkadaş olduğunu ifade ederken, şüphesiz ulu önder Atatürk'ün "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözüyle tam da bunu düşündüğünü belirtti.

ÖZDEMİR: "İYİ YETİŞMİŞ BİR ÖĞRETMEN ORDUSU VARSA, O ULUS İLERİYE DOĞRU YOL ALACAK"

Mutlu bir toplumun temeline bakıldığında birçok ülkeden tek bir görüş yükseldiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, eğer iyi yetişmiş bir öğretmen ordusu varsa, o ulusun her zaman ileriye doğru yol alacağının altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Özdemir, iyi yetişmiş ve mesleği icra etmeye hazır bir öğretmenin hem mesleki hem de kişisel özellikleri açısından ideal bir profil oluşturması gerektiğini savundu. Öğretmenin mesleki açıdan yetkin olması gerekliliğine değinen Özdemir, ayrıca sabırlı, hoşgörülü, güler yüzlü, cesaret veren, açık fikirli, sosyal ve diğer birçok iyi kişilik özelliğini aynı bünyede taşıması gerektiğini de kaydetti.

Öğretmenin öğrenci için mükemmel bir rol model olmasının önemine dikkat çeken Özdemir, öğretmenliğin sadece zihni, fiziksel gücü değil, özellikle ve hatta en çok yüreğini koyarak yapılması gereken mesleklerin başında geldiğini belirtti. Sarem Özdemir, Anne Sullivan'ın belki de bu noktada verilebilecek en iyi öğretmen örneklerinden biri olduğunu vurgulayrak,"Bugün bu satırlarda ona yer veriyorsam bu hikayenin hem cesaret verici hem de öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ortaya koyuşudur" dedi.

Özdemir, Anne Sullivan'ın 7 yaşındaki görme yetisi olmayan, öğrenmeye ve yaşamaya karşı olumsuz direnç gösteren Helen Keller'i eğittiğini ifade ederken, bunu ancak mesleğine aşık ve öğrencisini iyi tanıyabilen, cesaretlendirici ve yüksek başarı beklentisi olan bir öğretmenin yapabileceğini de savundu. Sarem Özdemir, bugün Helen Keller'in, ilk lisans derecesi olan kör ve sağır öğretmen ünvanını tarihe yazdırdığını aktardı.

UKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, tıpkı Helen ve Anne gibi, milyonlarca pelerinsiz kahramanın var olduğu bu dünyada onlara çok şeyin borçlu olunduğunu belirtirken, "Tüm ulusların ışığı ve aydınlık yarınların anahtarını ellerinde tutan bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.