EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Esenyel "Amforth Forumu"na katıldı

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Esenyel "Amforth Forumu"na katıldı

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, göreve başladıkları 2016 Nisan Ayı'ndan itibaren koydukları misyon doğrultusunda, tüm paydaşlar ile yürüttükleri uyumlu çalışmaların; "KKTC Turizm Ekonomisi"nin sürdürülebilir hedeflerine ulaşması yolunda çok daha güçlü veriler haline dönüştüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 12/12/17 11:55
okuma süresi: 6 dak.
Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Esenyel "Amforth Forumu"na katıldı
A- A A+
Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, göreve başladıkları 2016 Nisan Ayı'ndan itibaren koydukları misyon doğrultusunda, tüm paydaşlar ile yürüttükleri uyumlu çalışmaların; "KKTC Turizm Ekonomisi"nin sürdürülebilir hedeflerine ulaşması yolunda çok daha güçlü veriler haline dönüştüğünü söyledi.

Doç. Dr. Esenyel; Kanada'nın Montreal Kenti'nde gerçekleştirilen "AMFORTH" (Dünya Turizm Eğitim ve Konaklama Birliği) Forumu" dönüşü, gözlem ve sonuçları değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Merkezi Fransa'da bulunan AMFORHT Teşkilatı'nın aynı zamanda 'Başkan Yardımcılığı' görevini de sürdüren Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel birliğin; Turizm sektöründeki gelenekçi yapılardan uzak duran. akademisyen ve pratisyenleri bir araya getiren özelliklerini vurgulayarak, "Mesleki kökenimin akademiye dayanması, uzun yıllardır Girne Amerikan Üniversitesi'nin 'Turizm ve Konaklama Eğitimi Ana Bilim Dalları'ndaki çeşitli seviyeler ve üst yönetim tecrübelerimin ışığında şunları söyleyebilirim; "AMFORHT Yönetimi, küresel turizm anlayışı adına son derece prestijli konferanslar zincirine bir halka daha eklemiştir. 2015 Yılı'nda AMFORHT Başkan Yardımcısı olarak seçildiğim genel kuruldan sonra; yaptığımız birçok dinamik yenilikler sonucunda, bu seçkin kuruluş, kabuk değiştirme sürecini hızlandırdı. Birliğin, belki de en eski üyelerindenim." dedi.

"TÜM PLATFORMLARDA OLDUĞU GİBİ ENGELLEMELER İLE KARŞILAŞIYORUZ, ANCAK YILDIRAMAZLAR."

Ulusal varlık olarak tüm platformlarda karşılaşılan 'engellemelerin' bu platformda da olduğunu kaydeden Doç. Dr. Esenyel, 'yıllardır süregelen, sıradan düşünsel alışkanlıklarımızdan kurtularak, kendi kapılarımızı, yine düşünsel anlamda dış dünyaya çevirebildiğimiz müddetçe', arzulanan başarıya toplum olarak kısa sürede ulaşabileceğine olan inancının, gün geçtikçe daha fazla arttığına vurgu yaparak; "AMFORHT 'un Birleşmiş Milletler Teşkilatı ile 'kurumlar arası iş birliği' yönündeki yol alışı ile, bizlerin üzerinde özellikle baskı oluşturulmaya başlandı. Başkan Sayın Philippe François, çok farklı kanallardan , benim de şahsen şahit olduğum zamanlarda, KKTC ve okullarımızın üyeliklerini ,ayrıca otellerinin dışlanması yolunda baskılar ile zorlandı. Ancak hiç bir organ ve şahsım bu baskılara taviz vermeyerek, boyun eğmedi. Üyeliklerimiz; erozyona uğratılmaya çalışılırken, bizlerin de böylesine uluslararası turizm birliklerinde temsiliyet gücümüzü ve varlığımızı kesinlikle çoğaltmamız lazım. Bizler, daha güçlü olmalıyız ki, gelip geçecek 'rüzgarlar' buralarda esemesin. Kuzey Kıbrıs'ın varlığını, yani temsiliyetini de engellemesin. Bir gelişme olarak, on güzide turizm kuruluşumuz AMFORTH'a, yine benim kanalım ile üye yapıldı. Ancak Başkan, Sayın Philippe François ile vardığımız ortak nokta şudur; Mart 2018 tarihinde yapılacak olan 'Genel Kurul' ve seçimlerde Kuzey Kıbrıs`tan daha fazla katılımın sağlanması gerekliliğidir. Bu anlamda; Uluslararası lobi, belki de bugünlerde en çok ihtiyacımız olan gerçeklik. Yani ülkemiz için; tabir uygun olursa, şık adımlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var." şeklinde ifadeleri kullandı.

İŞİN SIRRI; PROFESYONELLERİN, TURİZM EĞİTİMİ SÜRECİNE KATILMASI

Kanada Montreal'de üç gün süre ile devam eden ve birlik adına, turizm stratejilerinin ana gündem maddesi olarak tartışıldığı toplantılarda, tüm konuşmacıların ortak bir noktasının da; sadece teorisyenlerin değil , profesyonellerin özellikle eğitim sürecine de dahil edilmesi yönündeki görüşlerin belirtilmesi olduğunu da anlatan 'GAÜ Öğretim Üyeliği' görevini de uhdesinde barındıran, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel "Dikkat ederseniz bu görüşler; bizim eğitim sistemlerimizdeki 'mutlak etiket' arayışının çok ötesinde bir anlayışa sahipler. Bir turizm eğitiminin; öncelikle insana doğru hizmet etmekten geçtiğini, bunun sonucunda da iyi yönetimin doğal sürece eklenmesini şart koşuyorlar. Intercontinental Montreal Genel Müdürü ile yaptığım sohbet esnasında, ekibinin en az on beş yıl birlikte çalışan bir ortamı paylaştığını ve elde edilmiş bu özel kalitenin de bunun bir yansıması olduğunu söyledi. Yine sohbetimiz sırasında; aslında başarının tılsımını şu sözleri ile de belli etti; 'yavaş yavaş araya yeni nesilleri monte ediyoruz. Çünkü; housekeeping ve yiyecek içecek hizmetlerini veren çalışanlarımız; nerede ise yirmi beş yılını bu tesise veren, yani otel ilk açıldığından beri burada çalışan kişilerdir.' Başarı, işte buradan başlıyor. Kaliteli hizmet, tecrübeli kişiler tarafından veriliyor, ve bu da misafir memnuniyetine yansıyor. Son olarak; sıkıntılara rağmen, bizim otellerimizdeki hizmet kalitesinin yüksek standartlara sahip olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, keza bizim yaptığımız organizasyonlarda; hizmet ve sunum detayları açısından, çok hassas standartlara eriştiğimizi söylemekten mutluluk duyuyorum." sözlerini de açıklamalarına ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.