EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ' de "Tüm Boyutları ile Aile İçi Şiddet" ele alındı

LAܒ de “Tüm Boyutları ile Aile İçi Şiddet” ele alındı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyet Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından "Tüm Boyutları ile Aile İçi Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Yayın Tarihi: 14/12/17 17:04
okuma süresi: 2 dak.
LAܒ de “Tüm Boyutları ile Aile İçi Şiddet” ele alındı
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyet Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından "Tüm Boyutları ile Aile İçi Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Panel, LAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. Sadettin Yıldız açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından, LAÜ akademisyenleri, Dr. Mualla Köseoğlu, "Sosyolojik Boyutu ile Kadına Yönelik Şiddet", Doç. Dr. Zihniye Okray, "Mizah ve Şiddet", Yrd. Doç. Dr. Yavuz Erdoğan, "Hukuki Boyutu ile Kadına Yönelik Şiddet" vePolis Başmüfettişi Hüseyin Kafa ise "KKTC'de Kadına Yönelik Şiddet Olaylarına Polisin Müdahalesi" konuları üzerinde şiddeti ele aldılar.

KÖSEOĞLU: MODERN TOPLUMLARDA SALDIRGAN FAALİYETLER GENELLİKLE ÜÇ KAYNAK TARAFINDAN BİÇİMLENDİRİLİR

Modern toplumlarda saldırgan faaliyetlerin genellikle üç kaynak tarafından biçimlendirildiğini ifade eden Köseoğlu, bunların aile, sosyal çevre ve kitle iletişim araçları olduğunu belirtti. Köseoğlu, saldırgan davranış sergileyen çocukların aile yaşamlarının incelenmesi ile ebeveynlerinin de aynı tür davranış kalıplarına sahip olduklarının görüldüğünü belirtti.Köseoğlu,"Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur, aynı zamanda, hemen hemen bütün ülkelerde görüldüğünden, evrensellik niteliği de taşımaktadır" dedi.

OKRAY:EN ACI VERİCİ ŞİDDET TÜRÜ DUYGUSAL YA DA PSİKOLOJİK İSTİSMARDIR

Aile içi şiddet türlerinin, fiziksel, sözel, duygusal ya da psikolojik, cinsel, ekonomik istismar ve ihmali içerdiğini ifade eden Okray, aile içi şiddet türleri içerisinde istismara uğrayan birey için en acı verici ve ruh sağlığını uzun sürede kötü etkileyen şiddet türünün duygusal ya da psikolojik istismar olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.