EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ'den Milli Kültür'e önemli katkı

GAÜ'den Milli Kültür'e önemli katkı

KKTC Cumhurbaşkanlığı Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğü tarafından Girne Amerikan Üniversitesi'ne sosyal sorumluluk dersi kapsamında üniversite öğrencilerinin Milli Arşiv bünyesinde tamamladığı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi ve plaketi verildi.

Yayın Tarihi: 21/12/12 13:13
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ'den Milli Kültür'e önemli katkı
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim müfredatında verilen Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında öğretim görevlisi Zeki Akçam koordinatörlüğünde tamamlanan çalışmalarda öğrenciler, araştırmacı ve bilim insanlarının bilgiye kolay ulaşmasını ve bilgi, belge ile dökümanların korunmasını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalara imza attı.

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğünde düzenlenen törende öğretim görevlisi Zeki Akçam ve öğrencilere teşekkür plaketi ile teşekkür belgeleri Daire Müdürü Gökhan Şengör tarafından verildi.

"Eğitim Fakültesi Dekanlığı Teşekkür Belgesi Sundu"

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız'ın teşekkür mektubunu ileten ve GAÜ adına teşekkür plaketini alan öğretim görevlisi Zeki Akçam ise törende yaptığı konuşmada Girne Amerikan Üniversitesi bilim insanları ve öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini ifade etti. Milli Arşiv bünyesinde tamamlanan çalışmalar ile çok önemli belge, doküman ve fotoğrafların gün ışığına çıkarıldığını belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında GAÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinden olulşan bir heyet yeni binasına taşınan Milli Arşiv bünyesinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Milli Arşiv Dairesi yetkilileri denetiminde eski depolarda korunan belgeler ve dosyaların yeni depolara taşınması ve bakımlarının yapılarak araştırmacıların kullanımına sunulmak üzere yeniden yerleştirilmeleri amacıyla GAÜ tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili GAÜ TV'ye önemli açıklamalarda bulunan daire müdürü Gökhan Şengör , GAÜ'nün tüm kesimlere örnek olacak sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini ifade ederek projenin resmi ve toplumsal kurumlar ile üniversitenin kamusal fayda adına ortak hareket etmesinde diğer kurumlara önemli bir rol model olduğunu vurguladı.

Projenin ilk aşamasında mahkeme dosyalarının taşınma ve yeniden yerleştirme işleminin gerçekleşmekte olduğunu ifade eden Şengör, topluma ve tarihe katkılarından dolayı Girne Amerikan Üniversitesi'ne teşekkür etti.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi ve proje koordinatörü Zeki Akçam yaptığı açıklamada Kıbrıs Türkünün bilgi mirası yanında kültürel mirasının gelecek kuşaklara bırakılması noktasında projenin önemine işaret ederek Kıbrıs Türkünün manevi mirası olarak birçok değerli belgenin yeni depolara taşınması ve yerleştirilmesi ile GAÜ'nün önemli bir fark ve farkındalık yarattığını vurguladı.

GAÜ'nün sosyal sorumluluk misyonu çerçevesinde toplumsal ve kamusal fayda için farklı projeleri hayata geçireceğini de belirten Akçam, projenin ikinci aşamasının eski belgelerin dijital ortama aktarılması olduğunu ifade ederek Milli Arşiv projesi dışında kırsal kesimlerdeki okullar ile ilgili çeşitli projelerinde dönem içerisinde başlatılacağını da açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.