EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Emlak denetimleri sıklaştı

Emlak denetimleri sıklaştı

Lefkoşa Türk Belediyesi Emlak Şubesi Başkent genelindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yayın Tarihi: 30/05/13 15:50
okuma süresi: 2 dak.
Emlak denetimleri sıklaştı
A- A A+

Başkent Lefkoşa genelindeki arsa, konut ve işyerlerinin kaydını tutan ve denetimlerini yapan Emlak Şubesi, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda ekipler halinde tüm bölgelerde yapılan ölçümler ile kaydı olmayan tüm emlaklar kayıt altına alınmaya devam ediyor.

Beyan ve metrekare eksiklikleri ile ilgili emlak tespit ekipleri yerinde ölçümlerini sıklaştırırken, konut olarak görülen ancak işyerine dönüştürülen veya arsa içerisinde bina inşaası olan yerlerin kayıtları tutularak düzenlemesi yapılıyor.

Denetimlerde ayrıca kullanım amacı değişen binalar yanında, yeni biten inşaatlar ve emlak kaydı bulunmayan binaların tespiti yapılıyor.

Beyan verilmesi bir zorunluluk

Emlak Şubesi'nden yapılan açıklamada vatandaşın beyan vermesinin bir zorunluluk olduğu hatırlatılırken, mağduriyet yaşanmaması için emlak beyanı ve değişikliklerinin belediyeye bildirilmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Tespit edilen kaçak binaların kayıt altına alınması için yükümlü kişilere çağrıda bulunulan açıklamada, denetimlerin hızla devam edeceğinin altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.