EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Hasan Tosunoğlu Müteahhitler Birliği başkanlığına aday...

Hasan Tosunoğlu Müteahhitler Birliği başkanlığına aday...

Hasan Tosunoğlu yaptığı basın açıklamasıyla Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 22/05/13 08:05
okuma süresi: 3 dak.
Hasan Tosunoğlu Müteahhitler Birliği başkanlığına aday...
A- A A+

Tosunoğlu'nun yaptığı basın açıklamasının tam metni;

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, ülkemizdeki en önemli sivil toplum kurumlarının başında gelmekte, çok geniş bir mesleki kitleyle birlikte, toplumsal gelişmeler anlamında da etkin bir rol üstlenmektedir.??Örgütümüz, ne yazık ki uzun bir süredir etkinliğini ve aktif pozisyonunu kaybetmiştir.??Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'ne sektörün gelişimi, ilgili yasal düzenlemelerin yapılması, denetim etkinliğinin artırılması ve daha pek çok önemli konuda geçmişten çok daha fazla ihtiyaç vardır.

· İhale Yasası'nın uluslar arası standartlara kavuşması KKTC açısından kaçınılmazdır.

· Müteahhitlik firmalarının sermaye gücünün artırılması ve kalite çıtasını çok daha yukarılara çekmek hedefi önümüzde durmaktadır.

· İhalelerin ülkemizde açılması için Türkiye Cumhuriyeti makamları ile diyalog kurulması ve karşılıklı anlayışla sonuç alınması kaçınılmazdır.

· Ülkemizde ihale edilen projelerin, süratle ilerlenmesi ve yüksek standardını koruması için Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ciddi bir sorumluluk üstlenmelidir.

· Birlik binamıza yönelik borcun süratle ödenmesi ve bu yöndeki yasal takibin sona erdirilmesi; Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği binasının tüm hisselerinin müteahhitlerde kalması kaçınılmazdır.

?Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'nin tüm kesimleri kucaklaması, hiçbir siyasi ayırım gözetmeden toplumsal çıkarları önde tutarak görev yapması, kavgacı değil uzlaşmacı bir anlayışla ülkeye ve sektöre katkı sunması için birlik yönetimine aday olduğumu kamuoyu ile paylaşmak isterim.??Bu yola birlikte çıktığımız tüm müteahhitlerle birlikte, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'nin hak ettiği konuma kavuşturacağımız yönelik inancımın tam olduğunu belirtir, 25 Mayıs Cumartesi günü yer alacak Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, tüm meslektaşlarımı sevgi ve saygıyla kucaklarım.??

Hasan Tosunoğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.