EMLAK
okuma süresi: 6 dak.

Mudiler "Çok şükür, Bulut'a inanan kalmadı, günlerdir 38 daire 37 olmadı"

Mudiler “Çok şükür, Bulut'a inanan kalmadı, günlerdir 38 daire 37 olmadı”

Bulut İnşaat mudileri Bulut İnşaat'ın tüm ticari faaliyetlerini takip ettiklerini ve resmi kurumlardan destek gördüklerini açıkladılar. Yakında Bulut İnşaat'la ilgili inanılmaz belgeleri basın kuruluşları ile paylaşacaklarını belirten mudiler çalışarak, alın teriyle kazandıkları ve Bulut İnşaat'tan ev almak için harcadıkları parayı Bulut İnşaat'a yedirmeyeceklerini, Kıbrıs Türk Halkı'nı bu konuda ellerindeki tüm bilgileri paylaşarak uyarmaya devam edeceklerini belirttiler.

Yayın Tarihi: 17/06/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
Mudiler “Çok şükür, Bulut'a inanan kalmadı, günlerdir 38 daire 37 olmadı”
A- A A+
MUDİ MÜŞTERİ "BULUT İNŞAATIN TÜM TİCARİ FAALİYETLERİNİ TAKİP EDİYORUZ"

Bulut İnşaat'ın tüm ticari faaliyetlerini takip altına aldıklarını belirten mudi müşteriler, Bulut İnşaat'ın günlerdir sayfalarca reklam parası harcadığını fakat 38 daire kampanyasını henüz 37'e düşürmeyi yani tek satış bile gerçekleştiremediğini, bunun nedeninin ise Kıbrıs Türk Halkı'nın Bulut İnşaat'la ilgili basın yoluyla yapılan uyarıları dikkate almış olmaları olduğunu belirttiler. Bunun teyidini Tapu Daire'sinden alınabileceğini sözlerine ekleyen mudiler, Bulut İnşaat aylardır Tapu Dairesi'nde tek tapu devri yapmadığını tapuda işlem yapılmıyor fakat kampanya ilanlarında 'az sayıda ev kaldı' diye ilanlar veriliyor bunu vergi dairesinin takdirine bırakıyoruz dediler. 485 bitmemiş daire olmasına rağmen son 38 daire diye kampanya yapmanın hiçbir etik kurallla bağdaşmadığını belirten mudiler, Temel Bulut'a çağrı yaparak bu yalanlara son vermesini istediler.

MUDİ MÜŞTERİ "KIBRIS TÜRK HALKI YAPILAN UYARILARI ALGILAMIŞTIR"

Mudi müşteri, "Bulut İnşaat'la ilgili yapılan uyarılar dikkate alınmış ve 38 daire kampanyaları 37 olamamış. Ev almaya talip yurttaşlar gereğini yapmışlar. Girne Tapu Dairesi'ni aramışlar ve sormuşlar, Bulut İnşaat'ın sayfa sayfa hatta Türkiye'deki birkaç TV kanalına verdiği reklamların doğruluğunu. Devlet'in Tapu Dairesi, en doğru yanıtı vermiş arayanlara."

MUDİ MÜŞTERİ "TAPU DAİRESİ YASAYI HATIRLATTI, HENÜZ BİR BAŞVURU OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Tapu dairesi Bulut İnşaat'la ilgil arayanlara gerçekleri hatırlattı: "Bulut İnşaat'ın henüz bir tapu başvurusu yok. Şartları yerine getirdiği takdirde değerlendireceğiz. Şartlar çok açık ve net, tüm hissedarların şahsen veya vekilleri vasıtasıyle başvurması gerekmektedir. Tek bir hissedarın imzasının eksik olması durumunda işlem yapılamaz."

Mudi Müşteri, "Tapu Dairesi yetkililerinin dediği gibi, şartlar çok açık ve net, tüm hissedarların şahsen veya vekilleri vasıtasıyle başvurması gerekmektedir. Tek bir hissedarın imzasının eksik olması durumunda işlem yapılamaz."

MUDİ MÜŞTERİ, "BABA KAMPANYA DİYE KAMPANYA YAPIYOR, SATIN ALAN OLURSA BABAYI GÖRECEK"

Mudi Müşteri sözlerine şöyle devam etti, "Bulut İnşaat hissedarlar ile muhalifken, birçok hissedarın mağduriyeti ortadayken ve bu mağduriyetlerinin giderilmeden imzalamayacaklarını açıklamışken, Tapu Dairesi'ne başvuru bile yapamayan Bulut İnşaat sayfa sayfa reklamlar yayınlayarak "Son 38 Daire, kaçırmayın", "Emekli'ye %33 indirim", "Son 10 gün tüm projelerde baba gibi %33 indirim kampanyası" gibi doğru olmayan ve hayal ürünü vaadlerle Kıbrıs Türk Halkı'nı aldatmayı başaramadı. %33 indirimle Lavinium Sitesi'nden 66,330 TL'ye daire alan satan adama maliyetin ne diye sorarlar. Temel Bulut basın önünde defalarca bu dairelerin kendisine maliyetinin 33 Bin STG olduğunu açıkladı. Yani 92,400 TL."

MUDİ MÜŞTERİ "TÜRKİYE'DEN GELEN MÜDÜRÜ MÜGE YÜCESOY, SATMAK UĞRUNA TUTAMAYACAKLARI HER TÜRLÜ SÖZÜ VERİYOR"

Mudi müşteri, Bulut İnşaat Lefkoşa ofisinde bulunan ve ofisi ziyaret edenlere kendisini Bulut İnşaat'ın Kıbrıs Müdürü olarak tanıtan Müge Yücesoy'un satış yapmak ve mudi müşteriler karşısında zaman kazanmak uğruna tutamayacakları her türlü sözü çekinmeden verdiğini gün geldiğinde de tutulamayan sözün sorumluluğunu tek kişilik yönetim kurulunun tek üyesi Temel Bulut'a attığını belirttiler. Müge Yücesoy'un söz ve satış takdikleri konusunda yurttaşları uyarmanın yerinde olacağını belirten mudi müşteri, Müge Hanım'a biz de inanmıştık dedi.

AKBAŞ, "LAF KALABALIĞINA KANMAYIN, KAT İRTİFAKLI TAPU NEYMİŞ İYİCE ÖĞRENİN"

Daha önce gazetemize kimliğini gizlemeden açıklama yapan Yılmaz Akbaş, söz verilen tapularla ilgili açıklamalarda bulunmuştu,

AKBAŞ: "KAT İRTİFAKLI TAPUYU GERÇEK TAPU GİBİ LANSE EDİP VATANDAŞI KANDIRIYORLAR"

Yılmaz Akbaş, başına gelenlerden sonra tapu dairesinden aldığı bilgileri tüm mudilerle paylaşmakta kararlı olduğunu belirtti. Akbaş özellikle Bulut İnşaat yetkililerinin ağızlarından düşmeyen "Kat irtifaklı tapu" ifadesini anlamının dışında lanse ettiklerini ve laf cambazlığı yaparak müşterilere kat irtifaklı tapuyu gerçek tapu gibi gösterdiklerini belirtti.

KAT İRTİFAKLI TAPU NEDİR? KAT MÜLKİYET TAPUSU NEDİR?

Akbaş, kat irtifaklı tapunun tanımının çok net olduğunu ve herkesin bunu bilmesi gerektiğini belirterek kat irtifaklı tapunun tanımının:

KAT İRTİFAKLI TAPU:

Mimari proje üzerine çizilen binaların hayali koçanı demektir. Tapu üzerinde mal tanımı yoktur. Bitmemiş bina için verilir. Kat irtifa koçanının tek faydası mütahidin ayni malı birden fazla müşteriye satmasını engeller. Bitmemiş bir binanın nerede olduğunu gösterir. Tapu dairesine işlendiği takdirde binde 5 damga pulu ücreti ödenir. Birçok banka, kat irtifaklı tapu karşılığı, tapu üzerinde mal tanımı olmadığı için kredi vermeyi reddediyor.

KAT MÜLKİYET TAPUSU:

Bankalar tarafından kabul gören ve nİSAN 2013'de hayata geçen yeni tüzüğe göre mimarlar odasının birim fiyatı baz alınarak, her daire için dairenin maliyet bedeli ve arsa payı kadar müteahhit firmanın tapu dairesine teminat yatırdığı durumda alınabilir. Kat mülkiyet tapusunda mal tanımı vardır ve bitmemiş binalar için alınabilir.

Her iki tapuda da tüm hissedarların şahsen veya vekilleri vasıtasıyle başvurması gerekmektedir. Tek bir hissedarın imzasının eksik olması durumunda işlem yapılamaz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.