EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Gürcafer: "Emirname değil imar planı istiyoruz"

Gürcafer: "Emirname değil imar planı istiyoruz"

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer hükümetin hazırlamış olduğu Girne Beyaz Bölge Geçici Emirnamesi ve Girne İmar planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 10/02/16 16:23
okuma süresi: 4 dak.
Gürcafer: "Emirname değil imar planı istiyoruz"
A- A A+

Emirnamelerle Girne'nin şekillenmesini bir tarafa bırakmak gerektiğini dile getiren Gürcafer, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy'un Girne İmar Planı'nı 2017 yılında yürürlüğe geçirmek istediğini dile getirdi.

Girne'nin geleceği için bütünlüklü bir çalışmanın içerisine girmeye, katkı yapmaya ve özveride bulunmaya hazır olduklarını belirten Gürcafer, bir adım atarken Girne'yi bütünlüklü kurtarmaya yönelik olmasını istediklerine ve imarda kısıtlamaya gitmekle böylelikle Girne'nin kurtulamayacağına vurgu yaptı.

Gürcafer sözlerine şöyle devam etti;

Gürcafer, "Bir taraftan imar planı çalışması için emirname geçireceğiz ama diğer taraftan kamu, belediye, vakıf arazilerin de gelişi güzel Girne'nin içerisinde kiralamaya devam edeceğiz. Biz Bakanlar Kurulundan bunun durdurulmasını illaki istiyoruz. Eğer Girne emirnamesi yayınlanırsa ve imar planı çalışması başlarsa ama eş zamanlı olarak Girne'nin içindeki kamu arazileri gelişi güzel kiralanmaya devam ediyorsa biz karşı karşıya kalacağız. Hükümetten gerçekten Girne'yi düşünüyorsa bu adımı attığını görmek istiyoruz. Önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu'ndan ilgili önergenin geçmesini bekliyoruz. Bu konuda ısrarcı olacağız" dedi.

Girne'nin plansız bir şekilde yok olmasının ülkeye, ekonomiye büyük zararlar vereceğine dikkati çeken Gürcafer, Girne'nin varlık değerinin korunmasının kat sınırlamasıyla olamayacağını belirtti. "Girne'nin varlık değerini 10 katı 7'ye düşürerek kat sınırlaması yanında kullanım hakkını düşürerek olmaz. Buna bütünlüklü bakmak lazım. Bütünlüklü yapılacak çalışmaya biz varız. Şuanda hazırlanan Girne Beyaz Bölge Geçici Emirname'sidir. Çünkü emirnamenin içerisinde Sayın bakan Akansoy'un bize söylediği gibi imar planının yürürlüğe gireceği tarihle ilgili bir taahüt vardır. Şubat 2017 Girne İmar Planı yürürlüğe girecektir. Haziran ayında 55/ 89 sayılı İmar Yasasındaki değişiklik tamamlanacaktır. Ama bunları hayata geçirebilmek için yapılması gerekenleri de eş zamanlı yapmak lazım".

Gürcafer , hükümetten; Girne'nin gelişimi ve geleceği hususunda ciddi, bilimsel çalışma beklediklerini bunun için kaynağı da görmek istediklerini kaydetti.

Gürcafer, Bakanlar Kurulu toplantısında kamu arazilerinin kiralanmasının durdurulmasına ilişkin önergenin geçmesini istediklerini ifade etti. "Bir taraftan imar planı çalışması için emirname geçireceğiz ama diğer taraftan kamu, belediye, vakıf arazilerin de gelişi güzel Girne'nin içerisinde kiralamaya devam edeceğiz. Biz Bakanlar Kurulundan bunun durdurulmasını illaki istiyoruz. Eğer Girne emirnamesi yayınlanırsa ve imar planı çalışması başlarsa ama eş zamanlı olarak Girne'nin içindeki kamu arazileri gelişi güzel kiralanmaya devam ediyorsa biz karşı karşıya kalacağız.

Hükümetten gerçekten Girne'yi düşünüyorsa bu adımı attığını görmek istiyoruz. Önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu'ndan ilgili önergenin geçmesini bekliyoruz. Bu konuda ısrarcı olacağız" dedi.

Girne'nin plansız bir şekilde yok olmasının ülkeye, ekonomiye büyük zararlar vereceğine dikkati çeken Gürcafer, Girne'nin varlık değerinin korunmasının kat sınırlamasıyla olamayacağını belirtti.

Gürcafer, yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında kamu arazilerinin kiralanmasının durdurulmasına ilişkin önergenin geçmesini istediklerini ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.