EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin (KTİMB) Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Yayın Tarihi: 07/05/16 17:30
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı
A- A A+

Müteahhitler Birliği Yönetiminde Görev Değişimi

Denktaş: "sektörü ayakta tutacak tedbirleri alacağız"

Saner:" yerel istihdamı akılcı tedbirlerle artıracağız"

Gürcafer:" yeni hükümetteki dinamizm umut verici"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin (KTİMB) Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği''nden verilen bilgiye göre, Atatük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 2014-2016 faaliyet ve mali raporları görüşüldüğü, mali raporu oybirliği ile aklandığı genel kurulda Cafer Gürcafer tek aday olarak oybirliği ile seçilirken 2 yeni üyenin katılımıyla yeni yönetim de belirlendi. KTİMB yeni yönetim ve denetim organları şu isimlerden oluştu:

" Yönetim Kurumu: Ceyhun Tunalı – Erdoğan Bekiroğlu – Halil Öncülay –Meriç Erülkü – Redif Nurel – Taşkın Ürel – yedek üyeler:Arda Alp Gürel –Erim Kanlıada.

Denetleme Kurulu: Hüseyin Perçiner – Necip Ataser

Onur Kurulu: Burçin Döveç – Cahit Kaya – Kemal Aktunç – Musa Türker Sönmezler – Yakup Tel"

Denktaş "sektörü ayakta tutacak tedbirleri alacağız"

Güney'den sektör temsilcileri, KKTC den siyasi erk, paydaş örgüt temsilcileri yanısıra yoğun üye katılımıyla gerçekleşen genel kurulu Yıldız Gövsa – Fuat Kutlu ve Mehmet Zorba'dan oluşan Divan'ın yönetti.

Saygı duruşunun ardından konuşan Başkan Cafer Gürcafer, geride kalan 2 yıllık sürede çözüm bekleyen sektör sorunları açısından çok fazla bir ilerleme kaydedemediklerini söyleyerek, bu durumu inişli çıkışlı siyasi bir dönem geçirilmesine bağladı.

İnşaat sektörünün tüm dünya ekonomilerinde yerinin büyük olduğunu hatırlatan Gürcafer, yeni kurulan hükümette gördükleri dinamizmin birçok sorunu aşabilecekleri yönünde umutlu olmalarını sağladığına işaret etti.

Başbakan Vekili ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, ülke maliyesinin çok kötü bir durumda olmadığını, Türkiye'de sürpriz hükümet değişikliği ile Protokolün hayata geçirilmesinin biraz daha zaman alacağını ancak bu ayda maaş ve rutin ödemeler konusunda sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

Başta hükümet her kesimi olabildiğince tasarruf ve verimlilik ilkesiyle çalışmaya davet eden bu bağlamda hükümet olarak ilk adımda

seramoniler için tek bir çelenk göndermekle işe başladıklarını anlatan Serdar Denktaş, sektörü büyütecek yatırımlar atarken sektör çalışanlarından da yurt dışında yatırım ve çalışma olanağı arayışı içinde olmalarını bunun için hükümet olarak gereken teşvikleri vereceklerini kaydetti. Denktaş " emek ve sermayenin birlikte büyüyeceği ortamlar için bize düşeni yapacağız bunun sendikalardan da açılım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, inşaat sektörünün kendisi dışında çok sayıda alt sektörü de etkileyen bir önemi olduğuna vurgu yaparak, bunun sadece ülkedeki 300 bin kişiye hitap eder durumdan daha iyi bir noktaya taşınması için çalışacaklarını ifade etti.

Ülkede istihdamı desteklemek adına kazan – kazan metoduyla bir takım çalışmalar başlattıklarını bildiren Saner, bu şekilde ilk etapta 200 gence özel sektörde istihdam alanı yaratılacağını belirtti.

Genel Kurul'da UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal Mimarlar Odası Başkanı Türker Aytaç ve

Güney Kıbrıs'tan gelen Kıbrıs İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu (OSEOK) bşk.CostasRousiasve Kıbrıs Katı Atık Birliği (OAK) başkanı

Petros Evloigimenos birlikte çalışma ve başarı dileyen konuşmalar yaptılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.