EMLAK
okuma süresi: 5 dak.

Erhürman: "Emirnameler yasak yapılara yasallık kazandırmak için kullanılıyor"

Erhürman: "Emirnameler yasak yapılara yasallık kazandırmak için kullanılıyor"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi'nde yapılmak istenen değişiklikle kaçak bir yapıya yasallık kazandırılmanın amaçlandığını belirterek, Girne'nin keşmekeş yaratan emirnamelere değil, imar planının bir an önce hazırlanmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 03/08/16 13:36
okuma süresi: 5 dak.
Erhürman: "Emirnameler yasak yapılara yasallık kazandırmak için kullanılıyor"
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi'nde yapılmak istenen değişiklikle kaçak bir yapıya yasallık kazandırılmanın amaçlandığını belirterek, Girne'nin keşmekeş yaratan emirnamelere değil, imar planının bir an önce hazırlanmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Erhürman, "idarenin Girne 2. Bölge içerisinde bulunan bir yapı için 'Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi'nde değişiklik yapmak istediğini tahmin ettiklerini" söyledi ve böylesi bir girişimin hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Erhürman, CTP Girne İlçe Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi'nin değiştirilmesiyle ilgili girişimler hakkında parti görüşlerini aktardı.

Bugün Girne'de İyi İdare Yasası gereğince konu hakkında halka açık danışma toplantısı yapılacağını basında yer alan ilandan öğrenildiğini kaydeden Erhürman, toplantının danışma toplantısı olmasına rağmen katılacaklara emirnamede neyin değiştirileceği konusunda bilgi verilmediğini söyledi. Erhürman, halkın toplantıya gelmeden önce kendisine ne danışılacağını bilmesinin işin doğası gereği olduğunu kaydetti.

Erhürman, İyi İdare Yasası'ndaki esas amacın, kişilerin bir hazırlık yapıp, görüşlerini idare ile paylaşılmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Oysa yazılı basında yer alan ilanda ilgili emirnamede nasıl bir değişiklik yapılmasının öngörüldüğü belirtilmemiştir. Bu durumda halk, toplantıda bu bilgi verilene kadar, kendisine neyin danışılacağını bilmeyecektir. Bu da aslında, yapılan toplantının, İyi İdare Yasası'nın amacını gerçekleştirmeyi değil, aşılması gereken bir tür yöntemsel gerekliliği yerine getirmeyi hedeflediğini göstermektedir."

"HUKUKA AYKIRI"

Emirname değişikliğindeki amacın "Girne'deki bir yapının somut sorununun çözülmesi" olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Erhürman, tek bir yapının sorununun çözümü için yapılan böyle bir girişimin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bir yapının sorununu çözmek için işlem yapılmasının çok yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade eden Erhürman, "Tek bir yapı, tek bir kişi için böyle işlem yapılamaz" dedi.

"KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

CTP Genel Sekreteri Erhürman şöyle konuştu:

"Ortada planlama açısından ciddi bir sorun vardır. Planlamanın temel aracı emirnameler değil, imar planlarıdır. Emirnameler, sadece, hazırlanacak olan imar planlarının hazırlanmasına kadar geçecek aşamada, öngörülen imar planına uygunluğun önceden güvence altına alınabilmesi için kullanılabilecek geçici araçlardır. Girne'de emirnamelerle geçmişte de birçok düzenleme yapılmış ve tabir-i caizse planlama açısından tam bir keşmekeş yaratılmıştır. Girne İmar Planı ile ilgili çalışmaların başladığı ve bu yönde önemli bir yolun da alındığı bir aşamada meselelerin hâlâ emirnamelerle çözülmeye çalışılmasını kabul etmek mümkün değildir."

"GİRNE'NİN İMAR SORUNU İMAR PLANIYLA ÇÖZÜLÜR"

Girne'nin imar sorunlarının çözülmesi için bütünsel bir yaklaşım gerektiğini belirten Erhürman, Girne'nin imar sorununu çözmenin tek aracının "imar planı" olduğunu, bu yöndeki çalışmaların kısa sürede tamamlanabileceğini söyledi.

"EMİRNAMELER, AYKIRI YAPILARA YASALLIK KAZANDIRMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Tufan Erhürman, emirnamelerin amacın ötesinde kullanılarak imar sorunlarının arttırıldığını ve ileride yapılacak imar planına aykırı yapılara yasallık kazandırmanın amaçlandığını söyledi.

Erhürman, "Yapılmak istenen yasak yapılar emirname aracılığıyla hukuki bir hale getiriliyor. Bu, hukuk devletindeki mantığı baş aşağı çeviren bir mantıktır" dedi.

"BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜM, İMAR PLANI"

Tufan Erhürman, CTP'nin görüşünün net olduğunu, sorunlara çözüm bulmanın yolunun parçalı çözüm değil bütünlüklü çözüm olduğunu, bunun için de imar planı gerektiğini vurguladı.

Ciddi yatırımcıların öngörülebilir bir ortam aradığını kaydeden Erhürman, ciddi yatırımcıların öngörülemeyen bir yere yatırım yapmadığını, sürdürülebilir bir yapı yaratmak için imar planlarının tamamlanması gerektiğini söyledi.

Erhürman, Ülkesel Fizik Plan esas alınarak imar planlarının tamamlanması yönündeki çalışmaya CTP'nin katkıda bulunmaya hazır olduğunu da ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.