EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Çalışma Bakanı Saner, İnşaat Taşeronları Birliği'ni kabul etti

Çalışma Bakanı Saner, İnşaat Taşeronları Birliği'ni kabul etti

Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, muhaceret affının erken zamanda hayata geçirilmesine yaptığı katkı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner'e teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 16/08/16 14:59
okuma süresi: 3 dak.
Çalışma Bakanı Saner, İnşaat Taşeronları Birliği'ni kabul etti
A- A A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Saner, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca'yı kabul etti.

Bakan Saner'in olaya daha çok insani ve ekonomik açıdan, kendilerinin ise mesleki açıdan yaklaştığını kaydeden Amca, her iki affın da iş dünyasını rahatlatacağını söyleyerek Bakan Saner'e teşekkürlerini iletti.

Osman Amca, çalışanın, işverenin ihmali veya ekonomik nedenlerden dolayı cezaya düşmüş yabancı işçiler ve işverenleri yakından ilgilendiren düzenlemenin ülkede iş çevrelerinde mutluluk yarattığına işaret ederek "Çıkan karardan memnunuz ve yapılması gerekiyordu" dedi.

Muhaceret ve çalışma affının bir gereklilik olduğu görüşünü ifade eden Amca, "Ülkede kalifiye işçi bulmada sıkıntı çekiyoruz. Üçüncü ülkelerden işçi getirerek işlerimizi yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Aftan yararlanacak işverenlerden "borcu yoktur" yazısı aranmadan ön izin almasına imkân tanınacağını kaydeden Amca, bu sayede iş camiasının rekabet ve verimlilik açısından rahatlayacağını söyledi.

Çalışma ve muhaceret affı ile ilgili muhalefetin serzenişte bulunmaya hakkı olmadığını savunan Amca, "Muhalefet eğer Anayasa Mahkemesi'ne giderse, biz de yasal haklarımızı arayacağız. Esas ezilen biziz, yerli işverenler mağdur edilmesin, bize kolaylıklar sağlansın" ifadelerini kullandı.

SANER: "TALEPLERE KULAK TIKAYAMAYIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de ziyaretinden dolayı İnşaat Taşeronları Birliği'ne teşekkür etti.

Hükümet olarak her iki yasa gücünde kararnameyi çıkarırken, sivil toplum örgütlerinin beklentilerini dikkate aldıklarını söyleyen Saner, "Bizler, hükümet olarak sivil toplum örgütlerinden gelen taleplere kulak tıkayamayız. Çalışma ve muhaceret affı hem çalışana, hem de işverene kolaylıklar sağlayacak. Herhangi bir statüde kayıt dışı duruma düşmüş bir kişinin bu ülkeden gönderildiğinde tekrar bu ülkeye gelememesi bir insanlık suçuydu. Bu aflarla, bu suçun önünü kapamış oluyoruz" dedi.

Affın, ekonomik şartların güçlendirilmesine katkıda bulunacağını ve çalışma yaşamında işverenlere kolaylıklar sağlayacağını anımsatan Bakan Saner, kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere uygulanan aylık asgari ücretin 5 katı kadar idari para cezasının değiştirilerek, af kapsamında bir asgari ücrete indirildiğini ve tespit edilen işçi sayısına göre orantılandırılarak kademelendirildiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.