EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Gürcafer: "Boğaz Otel'e yönelik yıkım, kin ve nefret kokuyor"

Gürcafer: "Boğaz Otel'e yönelik yıkım, kin ve nefret kokuyor"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İskele Boğaz'da bulunan Boğaz Otel'e ait yapıların önceki gün sabaha karşı yıkılmasını kınadı.

Yayın Tarihi: 07/09/16 11:05
okuma süresi: 3 dak.
Gürcafer: "Boğaz Otel'e yönelik yıkım, kin ve nefret kokuyor"
A- A A+
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İskele Boğaz'da bulunan Boğaz Otel'e ait yapıların önceki gün sabaha karşı yıkılmasını kınadı. Gürcafer, bu yıkımı yerli bir işadamına yönelik kin ve nefret kokan, intikamcı bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Gürcafer'in açıklaması şöyle:

"Bu ülkede yaşayan her birey, toplumun siyasi kutuplaşmalardan çok çektiğini çok iyi bilir.

Bir dönem siyasetin beslenebilmek için toplumu içerisine düşürmüş olduğu durum neticesinde, insanlarımız arasında kin ve nefreti sergileyen davranışların olması, hala daha yaşadıklarımızdan ders çıkarmadığımızın en bariz örneğidir.

Açıkça belirtmek isterim ki toplum önünde hukuğa sahip çıkarmış gibi davranışlar sergileyip de bunun arkasına saklanarak intikamcı yaklaşımlar sergileyen siyasetçileri daha fazla ülke siyasetinde görmek istemiyoruz.

Bir işletme eğer imara aykırı kaçak inşaat yaparsa ve konu inşaatın hiçbir şekilde imar kuralları içerisine alınması mümkün değilse, mahkeme sürecinin sonunda yıkılmasına karar verilir ve elbette ki en uygun zamanda yıkılmalıdır.

Böyle bir durumda bölgede bulunan birçok benzer kaçak yapıya yönelik eş zamanlı müdahale edilerek, toplum vicdanında doğru değer yargılarının oluşmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Altını çizerek belirtmek isterim ki; söz konusu bir turistik tesis ise, bu tesisin yıkılması için en uygun zaman otelin turist dolu olduğu ve turizmin en yüksek sezonu değildir. Yani eylül ayı içerisinde değil de kasım ayı içerisinde yıkmanız arasında bir fark yoktur.

Bu davranışı sergileyenler için elbette ki alkış tutanlar olacaktır.

Ama ortaya çıkan alkışların, yıllardır bu topluma zarar veren kutuplaşmalardan beslenerek yaşamaya alışmış, gözünü kin bürümüşlerin alkışları olduğu iyi bilinmelidir.

Bu nedenle, 6 Eylül günü, İskele Boğaz bölgesinde, hiçbir anlam veremediğimiz bir biçimde sabah saat 04.00'te, İskele Belediyesi tarafından Boğaz Otel'e yönelik gerçekleştirilmiş olan yıkımı, mahkeme kararının yerine getirilmesi olarak değil ,yerli bir işadamımıza yönelik kin ve nefret kokan, intikamcı bir yaklaşım olarak değerlendirir, şiddetle kınarız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.