EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Gürcafer; "Siyaset kurumu Emirname kararı ile bir kez daha itibarını zedeledi"

Gürcafer; "Siyaset kurumu Emirname kararı ile bir kez daha itibarını zedeledi"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bakanlar Kurulu'nun dün onaylayıp bugün Resmi Gazete'de yer alan Girne 2. Bölge Emirnamesi'nin amacının belli olduğu fakat bu adım ile siyaset kurumunun itibarının bir kez daha zedelendiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 09/09/16 12:28
okuma süresi: 2 dak.
Gürcafer; "Siyaset kurumu Emirname kararı ile bir kez daha itibarını zedeledi"
A- A A+
Kıbrıs Postası

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 2. bölge Girne Emirnamesi'nin yürülüğe girmesini Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

Gürcafer, "Yakından inceleyeceğiz. Amacına ulaştı diye düşünüyorum, amacı belliydi. Bizim açımızdan faydalı maddelerinde bulunduğu bir emirname idi ama ihticımızı en başından beri İmar planı olarak belirlemiştik" diyerek yeniden ülkesel imar planı vurgusu yaptı.

"AYNİ ÇALIŞMAYI İMAR PLANI İÇİN DE GÖRMEK İSTERİZ"

Gürcafer ülkenin ihtiyacının imar planı oladuğuna değinerek, bakanlığın ve ilgililerin emirname için yoğun çalışma içine girdiğini ayni çalışmayı imar planları için de görmek istediklerine değinerek "İmar planı hazırlanırsa yasallaşır ve onun emrettiği haritaların dışına çıkılamaz. Bir bu nedenle ülkesel imar planı üzerinde durmaktayız" dedi.

"SİYASET KURUMU BİR KEZ DAHA İTİBARINI KAYBETMİŞTİR"

Gürcafer, genel sorunun siyaset kurumunun yaptığı ve aldığı yanlış kararlar ile zedelenmesi olduğuna değinerek "Bir kaç hafta önce yasal olmadığı için yıkılan bungalovlar varken, bir kaç hafta sonra emirnameler ile bazı sakıncalı durumaların önü açılacaktır. Bu eşitsizlik ve bu durum siyasete siyasetçiye, devlete olan güveni ve itibarı ortadan kaldıran bir unsurdur" dedi.

Bugün alınan kararları inceleyeceklerine de değinen Gürcafer, ülkesel imar planı için çalışmaların devam etmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haber;

Bakanlar Kurulu görüştü, Girne Emirnamesi yürürlüğe girdi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.