EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Sahte kimlik ve emlak çetesi

Sahte kimlik ve emlak çetesi

Yurtdışında yaşayan vatandaşların kimliklerini sahteleyerek KKTC'deki emlaklarını satan bir çete ortaya çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 15/02/04 14:17
okuma süresi: 3 dak.
Sahte kimlik ve emlak çetesi
A- A A+

Girne Polis Müdürlüğü, yurtdışında yaşayan vatandaşların kimliklerini sahteleyerek, onlar adına vekaletname de hazırlayan ve KKTC'deki emlaklarını satan bir çeteyi önceki gün suçüstü yakaladı.

Olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı.

Emlak işleriyle uğraşan iki kişi ile birlikte sahte vekaletname düzenlemekten daha önce de sabıkası bulunan bir diğer şahsın, bugüne kadar 120 bin sterlin değerinde vurgun yaptığı belirtiliyor.

Polis, yurtdışında yaşayan vatandaşları tespit ederek, onlar adına kimlik kartı çıkardıktan sonra sahte vekaletname ile emlakların satışını yapan çete içerisinde başkalarının da olabileceğine inanıyor ve bu yönde geniş çaplı soruşturma yapıyor.

Operasyon Girne Tapu Dairesi'nde yapıldı

Uzun süredir, yurtdışında yaşayan vatandaşların emlaklarını sahtekarlıkla satan çetenin yakalandığı operasyon önceki gün saat 15.30 sıralarında Girne Tapu Dairesi'nde yapıldı.

Alınan bilgi ışığında, zanlıları takibe alan Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, önceki gün harekete geçti ve yurtdışında yaşayan Dr. Elmas adına çıkarılan kimlik kartı ve vekaletname ile doktorun KKTC'deki arazisinin satış işlemlerini yaptırmaya çalışan şebekeyi suçüstü yakaladı.

Yapılan ilk soruşturmada çetenin bu yolla bugüne kadar 120 bin sterlin elde ettiğini belirleyen polis, bu miktarın çok daha fazla olabileceğine ve çeteye yardım eden başka kişilerin de olduğuna inanıyor.

Elde edilen bilgilere göre, yurtdışında yaşayan vatandaşlar adına çıkarılan kimlikler orijinal olarak hazırlanıyor. Bu gerçekten hareket eden polis, kimliklerin çıkarıldığı Nüfus Dairesi'nde de çeteye yardım eden kişi veya kişilerin olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Çıkarılan kimlik ve sahte vekaletname ile yurtdışında yaşayan vatandaşların KKTC'deki emlaklarını sattıkları gerekçesi ile yakalanan ve şimdilik sayıları 3 olan zanlılar önceki gün öğleden sonra Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak tutuklandılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.