EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Rum yönetiminin 1995 yılından kalma emlak borcu...

Rum yönetiminin 1995 yılından kalma emlak borcu...

Rum yönetiminin, toprakları istimlâk edilen kişilere 1995 yılından kalma borcu olduğu ve bu borcun gittikçe biriktiği bildirildi. Fileleftheros gazetesi; "1995 Yılından Kalma İstimlâk Borçları... Tapu Dairesi: 'Maalesef Halk Beklemelidir... Sadece Tek Bir Kişiye Devlet 800 Bin Euro Borçludur' " başlıkları altında verdiği haberinde; Rum yönetiminin toprak sahiplerine 1995 yılından kalma borcu olduğu, öte yandan toprak sahiplerinin çoğunun, Tapu Dairesi'nin kendilerine olan borçlarına yıllık yüzde 9 faiz işlediği için paralarını talep etmemesi sonucunda borç miktarının gittikçe çoğaldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 11/04/11 12:01
okuma süresi: 2 dak.
Rum yönetiminin 1995 yılından kalma emlak borcu...
A- A A+

Gazeteye konuşan Rum Tapu Dairesi Müdürü Andreas Hristodulu, borçların büyük olduğuna, eldeki ödeneğin ise küçük olduğuna işaret etti ve "Maalesef halk beklemelidir" dedi.

Sadece Lefkoşa'nın Rum kesiminde; Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), kamu çalışmaları ve kent düzenlenmesi için yapılan istimlâklar için 10 milyon Euro gerektiğini söyleyen Hristodulu, bunların ödenmesi için gerekli kaynağın bulunmadığını kaydetti.

Hristodulu ayrıca, devletin, sadece bir kişiye 800 bin Euro borçlu olduğunu da belirtti.

Öte yandan Rum İçişleri Bakanı Neoklis Silikiotis, bir milletvekilinin konuyla ilgili sorusuna verdiği yanıtta, devletin birikmiş borçlarının Haziran ayında (faizlerle birlikte) 220 milyon Euro'ya ulaşacağını ifade etti.

Mahkeme kararları neticesinde devletin hemen 29 milyon Euro ödeme yapması gerektiğini, Tapu ve Kadastro Dairesi'nin bütçesinde bu ödemelere ilişkin kalemde sadece 79 milyon 500 bin Euro bulunduğunu söyleyen Silikiotis, faiz oranının yüzde 9'dan yüzde 4'e düşürülmesine ilişkin yasa tasarısının Ocak ayından bu yana Meclis önünde askıda beklediğini belirtti.

Gazete; "bu günlerde, toprakları savunma amacıyla istimlâk edilen ya da el konulan kişilere 700 bin Euro tutarında tazminat verilmesi sürecinin başladığını" da kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.