EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Re/Max Golden Direktörü Kürşat'tan Girne'ye gökdelen açıklaması

Re/Max Golden Direktörü Kürşat'tan Girne'ye gökdelen açıklaması

Re/Max Golden Direktörü Dengiz Kürşat, Girne'de yapılması planlanan gökdelen projesiyle ilgili olarak görüşlerini paylaştı. Dengiz Kürşat'ın açıklamasının tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 15/04/11 11:53
okuma süresi: 3 dak.
Re/Max Golden Direktörü Kürşat'tan Girne'ye gökdelen açıklaması
A- A A+

"Kuzey Kıbrıs'ta son günlerde Girne'ye gökdelen yapılıp yapılmaması konusunda bir takım tartışmaların yaşandığını gözlemlenmaktedir.
Bu tartışmalar spesifik bir binanın yapılıp yapılmaması şeklinde tartışılmaya başlanıp daha sonra genel olarak tüm Girne'ye 'Gökdelen' adı altında aslında hiçbir yüksek binanın yapılmaması şekline gelişmiştir.

Bir Gayrimenkul Uzmanı olarak ben Kuzey Kıbrıs'a yapılacak her türlü emlak yatırımını selamlamakla ve pozitif bakmakla birlikte işbu yatırımların devletin ilgili kurullarından gerekli olan hertürlü izinlerinin de alınmış olmasını bir ön şart olarak görmekteyim. Eğer spesifik olarak bahsi geçen binada işbu izinler tamamlanmamışsa, yatrırımcıya süratle bu izinleri tamamlamak için devletin gerekli kurumlarına başvurmaya davet eder, ivedilikle işbu izinlerin alınması gerektiğini hatırlatırım.

Ancak eğer tüm gerekli izinler de alınmışsa, yatırımcıya alınmış olan izinlerin ve hakların da keyfi olarak iptal edilemeyeceğinin de teminatının yine devletin işbu kurumları tarafından verilmesinin gerekliliği de ülkemize yatırıma gelecek yabancıların güveni açısından çok önemlidir. Aksi halde bundan sonra yatırıma gelebilecek herhangi bir yatırımcı, ülkemizde aldığı veya almaya hakkı olan izinlerin keyfi bir şekilde verilemeyebileceği veya daha da kötüsü verildikten sonra iptal edilebileceği kuşkusuyla yaklaşabilecektir. Bu da dış yatırıma son derece aç olan ülkemiz için son derece kötü bir reklam olacaktır...

Genel itibariyle Girne'ye yüksek bina yapılması konusunda ise RE/MAX Golden olarak gelişimin ve değişimin önünde hiçbirşeyin duramayacağını kabul etmekle birlikte, en doğru kriterin özellikle Girne'nin merkezine yapılacak olan yüksek binaların Girne şehrinin tarihi bölümü ve bu bölümün mimari dokusu ile uyumlu olmasını gerektiğini düşünmektedim.

Ancak bu şekilde bir anlayış ve yaklaşımın Girne'ye yüksek bina yapılması konusunda kamu vicdanını kötü etkilemeyecek, doğru bir yaklaşım olduğu kanaatindeyim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.