EMLAK
okuma süresi: 6 dak.

Remax Eğitim Direktörü Ostrander, lisanssız emlakçılığa dikkat çekti

Remax Eğitim Direktörü Ostrander, lisanssız emlakçılığa dikkat çekti

Remax Golden Eğitim Direktörü Gill Ostrander, Kıbrıs Postası'na yaptığı özel açıklamada KKTC'deki emlak sektörüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ostrander, lisanslı emlakçılık anlayışının önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 30/04/11 13:36
okuma süresi: 6 dak.
Remax Eğitim Direktörü Ostrander, lisanssız emlakçılığa dikkat çekti
A- A A+

Kanada kökenli ve Remax'ın Kanada ve ABD'deki kurucularından olan Gill Ostrander, eğitim çalışmaları çerçevesinde KKTC'de... Ostrander'le Remax Golden'ın emlakçılık anlayışından küresel piyasalardaki duruma dek geniş bir sohbet gerçekleştirdik.

"ŞİRKET OLARAK ÇALIŞANLARIN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

1995 yılında Avrupa'ya gelerek Remax'ın Avrupa ayağını oluşturmaya başladıklarını söyleyen Ostrander, Remax Türkiye'nin ise 1998 yılında kurulduğunu ve merkezinin İstanbul'da bulunduğunu ifade etti. Eğitim çalışmaları nedeniyle Türkiye'yi yılda beş kez ziyaret ettiğinin altını çizen Ostrander, şirket olarak çalışanların eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirtti.

BİR DÜNYA DEVİ: REMAX...

Yine eğitim çalışmaları çerçevesinde KKTC'de bulunduğunu açıklayan Ostrander, dünya çapında bir dev olan Remax Golden'la ilgili olarak önemli verileri kamuoyuyla paylaştı. 6200 civarında şubesi ve bir milyonun üzerinde çalışanıyla çok önemli bir ağa sahip olan Remax'ın sadece Türkiye'de 80'in üzerinde ofisinin bulunduğuna dikkat çeken Ostrander, Türkiye ve dünyanın en büyük emlak şirketi olduklarını vurguladı.

YILDA İKİ MİLYON MÜLK SATIŞI...

"Yılda iki milyon mülk satıyoruz. Bunun yüzde 4'ü Kanada'da, %6'sı da Türkiye'de" diye konuşan Ostrander, Türkiye'nin kaliteli ve büyük bir Pazar olduğunu, insanların her geçen gün daha eğitimli ve bilimsel yaklaşımlarla ortaya çıktığını, Remax Türkiye'de çalışanların %56'sının üniversite mezunu olduğunu ve kaliteli bir eğitimde geçtiklerini söyledi.

KIBRIS'TAKİ DURUM...

Ostrander, KKTC'de Lefkoşa ve Girne olmak üzere iki ofisle çalıştıklarını belirterek, banka ve finans problemlerinin insanların alım güçlerini düşürdüğünü ancak Remax'ın bunu bir avantaja çevirme başarısına imza attığını kaydetti ve şöyle konuştu:

"İki yıl önce Remax, odak noktasını değiştirdi. Yabancı müşteriye ulaşmış olmanın avantajını taşıyoruz. Bu yıl İskandinavya ve Rusya'dan müşteriler gelmeye başladı. Yerel halkı da kucaklıyoruz. Remax, çok güvenli bir kurum. Yerli alıcı ve satıcıların oranının %50'nin altına düşmeyeceğini öngörüyoruz. Şu anda Girne'de yerel müşteri oranı %60 civarında. Yabancı alıcılar geldikçe, yerel alıcıların oranı düşecektir ancak bu oran %50'nin altına düşmeyecek".

Remax Golden'ın uluslararası ve global bir şirket olduğunun altını çizen Ostrander, 2000 yılında BM tarafından yapılan ankete dikkat çekerek, insanların mülk alımında %67 oranında markaya önem verdiklerini belirtti ve "Remax, tüm dünya çapında olduğu için insanlar size güveniyor. Küresel olmamız, güven tesis etmek için önemli bir neden. Uluslararası alanda çalışanlarımız için çok daha fazla eğitim çalışmalarımız var. Benim görevim, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde emlakçılıkla ilgili iyi fikirleri toplayarak insanları eğitmek. Bu sistemi uygulayan tek kurum biziz. Uluslararası fikirleri yerellere uyguluyoruz. Bununla birlikte yerel kültürü de dikkate almak zorundayız. Biz, yerel kültür ve alışkanlıklara çok dikkat ediyoruz" dedi.

LİSANSSIZ EMLAKÇILIK SORUN...

Kıbrıs'ta yaşadıkları sorunlar üzerine yöneltilen bir soruya ise Ostrander, şöyle yanıt verdi:

"Sorunlardan bahsetmekten nefret ederim. Türkiye ve Kıbrıs da dahil, tüm Avrupa'daki en önemli sorun, emlak piyasasının çok iyi örgütlenmemiş olmasıdır. Bu nedenle de müşterilerle sorunlar yaşanıyor. Bununla birlikte bu durum bir fırsat... Sorun var ve siz bu soruna çözüm buluyorsanız bu önemli bir iş fırsatıdır. Yani biz, sorun gördüğümüz yerde şans görüyoruz".

30 yıldır Türkiye'de çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Ostrander, Türkiye hükümetinin birçok zorluğa karşı daha fazla örgütlendiğini belirtti. Ostrander, "Kıbrıs'ta da birkaç yıl içerisinde emlakçılıkta lisans zorunluluğu olacak. Eğitimlerimiz de buna göre belirlenecek. Bugün Kıbrıs'ta olmamızın nedenlerinden birisi de bu sorunu çözmek" dedi.

Emlakçılıkla ilgili İstanbul'dan da örnekler veren Ostrander, 50 yıl öncesinde kasap, bakkal dükkanlarında emlak ilanlarına rastlandığını ancak Türkiye'nin bu sorunu önemli ölçüde çözdüğünü kaydederek, aynı sorunun KKTC'de yaşandığını hatırlattı.

"PARANIZI CÖMERTÇE HARCAYIN"

"Pazarı zorluyoruz ve profesyonelce rekabet ediyoruz. İstanbul'a baktığımızda çok fazla emlak ofisi yoktur. Artık güvenilir ve profesyonel ofisler var. Remax, bu anlamda da sorumluluk taşımaktadır. Çünkü pazarı zorluyoruz" diye konuşan Ostrander, yaşanan küresel ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların artık mülk alım-satımında ürkek davrandığını kaydederek, Kıbrıs'ta iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

KKTC'de fiyatların makul ve iyi bir pazara sahip olduğunun altını çizen Ostrander, işlerin iyiye ve ileriye gittiğini, her zaman sorunla yaşamadıklarını ve KKTC'ye her gelişinde küçük ama önemli adımlarla ilerlemeler gördüğünü belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Korkmayın ve paranızı cömertçe harcayın. Gelecek parlaktır".

Kıbrıs Postası Özel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.