EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

KKG: Emlak mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik işlemler yavaşlatıldı"

Emlak mağdurlarından açıklama...

<p>"Satın aldıkları evler müteahhitler tarafından bankalara ipotek edildiği için mağdur olan" yabancı ve Kıbrıslı Türk emlak mağdurlarının kurduğu Kuzey Kıbrıs'ı Geliştirme (KKG) grubu, emlak mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilip yeni düzenlemeler yapılmasına yönelik işlemlerin yavaşladığını ve hükümetin, "işlemlerin sürdürülmekte olduğu" yönündeki açıklamalarına karşın bunun KKG'nin istediği oranda olmadığını savundu.</p> <p> </p>

Yayın Tarihi: 28/01/12 16:33
okuma süresi: 4 dak.
Emlak mağdurlarından açıklama...
A- A A+

"Satın aldıkları evler müteahhitler tarafından bankalara ipotek edildiği için mağdur olan" yabancı ve Kıbrıslı Türk emlak mağdurlarının kurduğu Kuzey Kıbrıs'ı Geliştirme (KKG) grubu, emlak mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilip yeni düzenlemeler yapılmasına yönelik işlemlerin yavaşladığını ve hükümetin, "işlemlerin sürdürülmekte olduğu" yönündeki açıklamalarına karşın bunun KKG'nin istediği oranda olmadığını savundu.

KKG ortak sekreterleri Malcolm Mitcheson ve Gültaç Özsan tarafından yapılan açıklamada, birçok emlak mağdurunun umutsuzluk içerisinde olduğu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) dava açmak için harekete geçtiği ifade edildi.

Kuzey Kıbrıs'ı Geliştirme (KKG) grubu, gerçekleştirdikleri toplantı sonrası Mitcheson ve Özsan imzasıyla yayınladıkları bildiride, gerek Başbakan gerekse Maliye Bakanı, Başsavcılık ve ana muhalefet liderinin, KKG ve hukuk danışmanlarının, "gizli ipotek" nedeniyle gerçekleştirilen haciz işlemlerinin yasadışı olduğu, bu nedenle mahkemenin de bu doğrultuda görüş vermesi gerektiği yönündeki görüşe katılmaları gerektiğini öne sürdü. KKG, mahkemelerin bugüne kadar böyle bir görüş bildirmediğine de işaret etti.

"Başbakanlığın moratoryumun gerekliliği üzerinde durmasına karşın Başsavcılığın aynı görüşü paylaşmaması nedeniyle davaların daha ileriye götürülmesinden önce yargıçlara gizli ipoteklerin yasadışı olduğu konusunda bildirim yapılmasına karar verildiği" kaydedilen açıklamada, KKG üyeleri olarak, Başsavcılığın "söz verdiği" bu hareketin hacizleri durduramaması durumunda yeniden Başbakanlığı ziyaret edecekleri belirtildi.

Mahkemenin, Başsavcılığın başlattığı bu inisiyatifi desteklemesi umudu dile getirilen açıklamada, Başsavcılığın atacağı adımın mahkemeler üzerinde etkisi olup olmadığının bekleneceği kaydedilirken, birçok emlak "kurbanının" söz konusu çözüm önerisinin olumlu bir sonuca ulaşacağı konusunda ikna olmadığı ifade edildi.

"Birçok emlak mağdurunun, KKTC Hükümeti'nin emlak yasasındaki yanlış uygulamaya yol açan kısımların değişmesi konusunda hala çalıştığına da inanmadıkları" ifade edilen açıklamada, şöyle denildi.

"Emlak mağdurları umutsuzluk içerisinde olup KKTC'de adaletin sağlanacağına olan inançlarını yitirmişlerdir. Birçoğu artık AİHM'e dava dosyalamayı başlatmış durumdadırlar. Bu işlemle ilgili olarak KKTC çapında 250 başvuru sahibi olduğunu biliyoruz.

Davalar detayda farklılıklar gösterse de, birçok emlak mağdurunun şimdi adalet arama adına neden doğrudan AİHM'e başvurduklarını anlamak zor olmasa gerek. Umudumuz, gerek Başbakanlık gerekse Başsavcılığın, acil ve kararlılıkla adım atması ve emlak mağdurlarının mağduriyetinin artmasını ve KKTC ekonomisinin daha fazla zarar görmesini engellemeleridir."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.