EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Sahte emlakçı, polis tarafından aranıyor

Sahte emlakçı, polis tarafından aranıyor

Haberdar Gazetesi'nden Emre Diner'in haberine göre, başkent Lefkoşa'nın çeşitli bölgelerinde ev kiralamaya çalışan 33 kiracıdan depozito ve bir aylık peşin kira alarak ortadan kaybolan sahte emlak danışmanı Fundal Akçengel polis tarafından aranıyor…

Yayın Tarihi: 24/02/12 12:56
okuma süresi: 3 dak.
Sahte emlakçı, polis tarafından aranıyor
A- A A+

Haberdar'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Lefkoşa'nın Küçükkaymaklı Bölgesi'nde bir emlak bürosunda çalışan Funda Akçengel adlı sahte emlak danışmanının 33 kiracıdan toplam 82 bin 500 TL alarak sırra kadem bastığı öğrenildi…

Başkent Lefkoşa'nın Küçükkaymaklı bölgesinde bir emlak bürosunda çalıştığı ileri sürülen sahte emlak danışmanı Funda Akçengel'in Lefkoşa'nın çeşitli bölgelerinde kiralamak üzere 33 kişiden depozito ve bir aylık kira alan ve yaklaşık 82 bin 500 TL'yle ortadan kaybolduğu öğrenildi.

33 kişi mağdur

Haberdar'ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, yaklaşık 8 ay gibi bir zaman farkında toplam 33 kişiden kira bedeli alarak ortadan kaybolan Akçengel'in çalıştığı Küçük Kaymaklı'daki ofise giden mağdurların geçtiğimiz günlerde polise başvurarak ifade verdikleri belirtildi. Birçok vatandaşı mağdur ederek yurtdışına kaçan Funda Akçengel'in 82 bin 500 TL'yi alarak sırra kadem bastığı belirtilirken, 33 mağdurun akıbetinin ne olacağına ilişkin bir bilginin olmadığı kaydedildi.

Sahte emlakçı aranıyor

Haberdar'ın polis kaynaklı edindiği bilgilere göre, 33 vatandaşın Akçengel tarafından mağdur edildiği ve mağduriyetliğin faturasının yaklaşık 82 bin 500 TL olduğu öğrenildi. Polis tarafından aranan Akçengel'in, mağdurlar tarafından polise şikâyet edildiği ve polisin konuyla ilgili araştırma başlattığı elde edilen bilgilere arasında yer aldı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlatacağı öğrenildi.

"Bin 300 TL'mi aldı"

Mağdurlardan telefonla ulaştığımız Habib Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Lefkoşa'da ev kiralamak için Akçengel'in çalıştığı emlak bürosuna gittiğini ve 1.300 TL depozito verdiğini söyleyerek, Akçengel, bin 300 TL'mi alarak ortadan kayboldu. Depozito verdim, ev kiraladım. Ancak eve giremiyorum" dedi. Öte yandan Yılmaz, Akçengel'in mağdur listesinde öğrenciden, hemşireye kadar birçok kişinin olduğunu ileri sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.