EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'taki emlak fiyatlarında düşüş

Güney Kıbrıs'taki emlak fiyatlarında düşüş

Güney Kıbrıs'taki emlak piyasasının akıbetindeki belirsizliğin sürdüğü ve fiyatlarda büyük oranda düşüş kaydedildiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 26/09/12 12:39
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'taki emlak fiyatlarında düşüş
A- A A+

Politis gazetesi, emlak fiyatlarının, 2008 yılından bu yana yüzde 30 oranında azaldığını, bu yılın Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da, geçtiğimiz yılın Haziran-Temmuz-Ağustos aylarına göre yüzde 5,9 oranında düşüş kaydedildiğini yazdı.

Haberde, Troyka'nın, borç almak için bankalara ipotek ettirilen 50 bin ev olacağı değerlendirmesinde bulunduğu ve bu değerlendirmenin, piyasada daha fazla çalkantıya sebep olduğu belirtildi.

KERAVNOS: "İNSANLARI SOKAĞA ATAMAYIZ"

Öte yandan Simerini gazetesi de, Hellenic Bank Müdürü Makis Keravnos'un, Troyka'nın bu değerlendirmesi üzerine, konuyla ilgili birtakım öneriler bulunduğunu ve bunları değerlendireceklerini kaydederek, "insanları bir gecede sokağa atamayacaklarını" söylediğini yazdı.

Haberde, Keravnos'un, ekonominin bu hale gelme sebebinin "bugüne kadar hep eldekinden çok daha fazla harcanması" olduğunu söylediği belirtildi.

BANKA DENETİMLERİ "PİMCO" ADLI ŞİRKETE VERİLDİ

Simerini gazetesi de, Güney Kıbrıs'taki bankaların denetlenmesi için "Pimco" adlı şirkete yetki verildiğini yazdı.

Gazete, ilgili kararın dün, Rum Meclisi Ekonomi Komitesi'nde alındığını ve şirket yetkililerinin, önümüzdeki günler içerisinde gelerek denetimlerine başlayacağını kaydetti.

STANDART&POOR'S GÜNEYDE

Alithia gazetesi de, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından "Standart&Poor's"un (S&P) Güney Kıbrıs'ta olduğunu bildirdi.

Haberde, S&P'un dün, Rum Merkez Bankası yetkilileriyle görüştüğü ve bugün de, Maliye Bakanı Vasos Şarlis ile görüşeceği belirtildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.