EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

TMK'ya başvuran 'emlakçı - arabulucular'

TMK'ya başvuran 'emlakçı - arabulucular'

Simerini gazetesinde bugün yer alan bir haberde, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuruda bulunmak isteyen Rumlara, başvurularında yardımcı olan bir kişinin gazeteye anlattıklarına yer verildi.

Yayın Tarihi: 27/09/12 11:31
okuma süresi: 2 dak.
TMK'ya başvuran 'emlakçı - arabulucular'
A- A A+

Emlakçılık mesleğiyle uğraştığını belirttiği bu kişinin, Vokolida (Bafra) göçmeni bir Rum olduğunu ve daimi olarak İngiltere'de ikamet etmekte olduğunu yazan gazete, bu iş için sürekli Güney Kıbrıs'a gelip gitmekte olduğunu anlatan bahse konu kişinin, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun kurulmasından bu yana arabuluculuk işi yaptığını ifade etti.

İsminin bilinmemesini isteyen bahse konu kişinin, Kıbrıs Türk veya Rum toprağı satın almak isteyenlere yardımcı olmakta olduğunu anlatan gazete, bahse konu kişinin, başvuru sahipleri adına Komisyon'a başvurmakta olduğunu anlattığını belirtti.

Gazeteye açıklamasında, tüm işi kendisinin yaptığını, başvuru sahiplerinin de sadece başvurunun sonucunu beklemekte olduğunu kaydeden bu şahıs, sık sık KKTC'ye gelip gittiğini ve sürekli yeni başvurular yaptığını ekledi.

Bu işi yapan 500 kişi olduklarını dile getiren arabulucu, bu işi bedava yapmadığını belirtti.

Gazetenin "emlakçı mısınız" sorusuna, hayır değilim yanıtını veren bahse konu kişi, sadece formları doldurduğunu ve başvuruları yaptığını yineledi.

Haber adı belirtilmeyen şahıs, Kıbrıs Türk toprağı satışına ilgi olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise, bunları satmaya hakkı olanlar tarafından ortada bir ilgi bulunduğunu, ancak alıcı bulunmadığını sözlerine ekledi.

Haberde, gazetenin bir okuyucusunun, emlakçılık yapan bu kişinin kartvizitini gazeteye faksla ilettiği belirtildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.