ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

GTA 5 oyunu

GTA 5 oyunu

GTA oyunları, tüm dünyada oynanma rekorları kıran ve büyük küçük herkesin beğenisini kazanan bir seri araba oyunudur. Oyun Birleşik Krallık'ta oluşturulmuştur. Asıl açılımıyla Grand Theft Auto adını taşıyan ve motorlu araç hırsızlığı anlamına gelen oyunun yaratılışında, programcıları olan David Jones, Mike Dailly, Dan ve Sam Houser ile tasarımcıları ZacheryClarke görev almıştır.

Yayın Tarihi: 11/01/15 23:03
okuma süresi: 4 dak.
GTA 5 oyunu
A- A A+

Oyunun yaratıldığı hayali dünya, Amerika'da bulunan şehirlerinden esinlenerek yapılmış ve bu kadar farklı kültürü içinde barındıran bir ülkenin arka sokaklarında dolaşan hayatları örnek alan karakterler oluşturulmuştur. Gizemli ara yollarda hızlı sürüş heyecanı, bir aksiyon filmlerinin içinde yaşanan havayı yansıtan oyunda, çocuk oyunu olarak tasarlanmış olsa da, yetişkinler için de oldukça ilgi çekici hale gelmiştir. Biraz şiddet içerikli oyun temalarından kaynaklanan tartışmalara yol açsa da, tüm dünyada oldukça yüksek oynanma oranlarıyla ticari olarak büyük bir kazanç sağlamıştır.

GTA serisinin 15. oyunu olan GTA 5, Amerika'nın Kaliforniya 'daki San Andreas eyaletinde gerçekleşmektedir. Oyunda diğer tüm oyunlarından farklı olarak, üç ana karakter bulunmaktadır ve bu iç ana karakterin çok farklı özellikleri bulunmaktadır. Ana karakterlerden biri olan Trevor, hava araçlarını kullanmak konusunda ustadır ve diğerlerine nazaran bu konudaki en tecrübelisidir. Bu durum, Trevor'un eski bir savaş pilotu olarak kurgulanmış olmasından kaynaklanmaktadır. Franklin, otomobil ve motor kullanma konusunda diğerlerine göre oldukça iyidir. Arabalara olan ilgisi, bir araba satıcısının yanında çalışması ve dolandırıcılık yeteneğiyle kurgulanmasından kaynaklanmaktadır. Michael ise, FBI ile anlaşma yaptıktan sonra soygunculuğu bırakmış ve lüks bir hayat süren bir karakter olarak kurgulanırken, en önemli özelliği olarak da zamanı yavaşlatabilmesi olarak tasarlanmıştır. Diğer oyunlardan ayrılmasında en büyük etkenlerden biri de, oyunda cep telefonu kullanımı olmaktadır. Cep telefonlarıyla, uzakta kurulmuş bir patlatıcıyı harekete geçirebilecek kadar gerçekçi bir oyun oluşturulmuştur.

Oyun siteleri için de, özellikle oynanma oranlarının yüksek oluşundan dolayı rağbet edilen bir oyun özelliği taşıması, oyun severler için bir kolaylık sağlamaktadır. Kendi başına, diğer birçok oyunu katlayarak tıklanma oranına ulaşan bu oyun sayesinde, birçok oyun sitesi de yüklü meblalarda kazançlar elde etmektedir. Birbirinden çeşitli ve keyifli oyunlarla ziyaretçilerine görsel bir şölen yaratan www.arabaoyunlari.io adresinde de bu güzel oyunu bulmak mümkündür. Oldukça açık ve anlaşılır dizaynı ile, ziyaretçilerine kolaylık oluşturan site, araba oyunları kategorisi içerisine koyduğu GTA 5 araba oyununu, sevenlerine sunmaktadır. Oyun içinde yön tuşları ile yönlendirilen karakterler, fare ile ateş edilerek çatışmaya girdikleri karakteri alt etmeye çalışmaktadır. Düşmanlara görülmeden, hem saklanarak hem de onları öldürerek bölümleri ilerlemek gerekmektedir. Aksiyon dolu kaçışlarda, polise yakalanmamak için verilen oldukça heyecanlı kaçışların yanında, oyunu oynayan ve karakterleri yönlendiren tüm oyunların hızlı hareket etmesi en önemli konulardan birini oluşturmaktadır. Polisin, kullandığınız arabanın arkasından hızla takip ediyor olması, adrenalin yükselmesine neden olacaktır. Yakalanıldığında, oyun sona erecektir. Park edilmesi gereken yere, olması gerekenden daha uzun sürede park edilirse, çatışmaya girdiğiniz düşmanlar tarafından vurulma ve öldürülme riski ortaya çıkmakta ve oyun sonlanmaktadır.

En heyecanlı araba oyunları listesinde, yıllar içinde yükselerek ilk sıralara kadar gelen oyun, Amerikan soygun filmleri ya da aksiyon filmlerini izlerken alınan keyiften, çok daha fazlasını oyuncularına sunduğu aşikârdır. Oyun, 2013 yılı sonlarına doğru çıkmasına rağmen, şimdiden çok yüksek bir satışa ulaşmıştır.

Heyecan tutkunları için iyi bir seçenek olan bu oyun, sevenleri için vazgeçilmezler listesinin başına yerleşecek potansiyele sahiptir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.