ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Oyun oynamanın bilinmeyen faydaları

Oyun oynamanın bilinmeyen faydaları

Oyun oynamayanlar veya oynamaya karşı olanlar sürekli <a href="http://www.oyun34.net/"><strong>oyun</strong></a> oynamanın gereksiz ve zaman kaybı bir hobi olduğunu savunurlar. Fakat bu varsayım kesinlikle doğru değildir. Çünkü oyun oynarken oyuncu zekasını ve beynini olumlu yönde yorar ve geliştirir.

Yayın Tarihi: 29/01/15 14:14
okuma süresi: 3 dak.
Oyun oynamanın bilinmeyen faydaları
A- A A+

Nasıl mı? Gelin bunları tartışalım:

Oyun oynamak zevkli ve eğlenceli olduğu kadar da kurgusu ile birlikte hayal dünyanızı ve zihninizi geliştiren bir yapıya sahiptir. Bunları bu makalemizde sizlere detaylı ve sıralı bir biçimde açıklayacağız.

Oyun oynarken (özellikle kurgusu ve hikayesi kaliteli bir oyun oynarken) fark etmeden beynimizi ve zihnimizle birlikte sürükleyici bir yolculuğa çıkarız ve bu yolculukta da zekamıza önemli derecede yeni bilgiler ekleriz.

İşte oyun oynamanın pek bilinmeyen faydaları:

  1. Oyun oynarken stres atarız ve hayatın yorucu stresinden uzaklaşırız. Örnek vermek gerekirse, çok stresli olduğumuz zaman balon patlatma oyunları oynayarak o anki stresinizi üzerinizden atarak rahatlayabilirsiniz.

  2. Oyun oynarken içinizde biriken enerjiyi boşaltırsınız. Mesela, aksiyon, macera veya fps oyunu oynadığınızda sinirinizi ve enerjinizi boşaltarak rahatlayabilirsiniz.

  3. Oyun oynarken hayatta sahip olamadığımız unsurlara sahip olarak onları yaşıyoruz. Ve bu sayede de hayatta daha rahat olabiliyoruz.

  4. Oyun oynarken zihnimiz ve hayal dünyamız önemli derecede gelişiyor. Oyunların o olağanüstü ve başarılı kurguları ve hikayeleri ile birlikte zihnimiz ve hayal dünyamız büyüyor.

  5. Oyun oynarken zekamız gelişme kaydediyor. Mesela, oyun içi görevlerde yaptığımız araştırma ve kurgu sayesinde zekamız ister istemez belli yönlerini geliştiriyor.

  6. Oyun oynarken analiz yeteneğimiz gelişir. Örnek vermek gerekirse zombi oyunları veyahutta macera oyunları oynarken çevreyi, görevleri ve karakterleri analiz ederek gözlemcilik yeteneğinizi geliştirirsiniz.

  7. Oyunlar sayesinde kendi dünyanızı yaratmış olursunuz ve bu dünyanızda da hayatta gerçekleştiremediğiniz hususları gerçekleştirmiş olursunuz.

  8. Oyun oynamak insanın güvenini arttırır. Oyun oynarken yaşadığınız maceralar sayesinde kendinize olan güveninizi en üst seviyeye çıkartırsınız.

  9. Oyunlar sayesinde kendinizi hayata hazırlarsınız ve aynı zamanda da olaylara farklı bakış açısı ile yaklaşmaya başlarsınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.