ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Mozaik pasta tarifi

Mozaik pasta tarifi

Enfes tadı ile tatlı krizlerinin olmazsa olmazı mozaik pasta, ismi duyulduğu anda bile göz bebeklerini büyütmeye yetiyor.

Yayın Tarihi: 04/03/15 15:47
okuma süresi: 3 dak.
Mozaik pasta tarifi
A- A A+

Enfes tadı ile tatlı krizlerinin olmazsa olmazı mozaik pasta, ismi duyulduğu anda bile göz bebeklerini büyütmeye yetiyor. Kayınvalidem den sakladığım mozaik pastamın tarifini sizlere sunuyorum. Sizinde o enfes tadı vereceğinize inanıyorum. Bu tarif Süperanne'den

Mozaik Pastamız İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 50 gr. margarin,

  • 1,5 paket sade bisküvi

  • 1 su bardağı süt,

  • Yarım çay bardağı şeker.

  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzerini süslemek için:

  • 2 paket bitter çikolata.(isteğe bağlı ancak, yoğun ve enfes bir tat katıyor)

Mozaik Pastamızın Tarifi

1.5 paket sade bisküvilerin tamamını, çok minik olmayacak bir şekilde, bir kabın içerisine alarak elimizle çiğ köfte sıkar gibi parçalayalım. Ardından, margarini tencere de eriterek içerisine şeker ile kakaoyu ekleyelim ve karıştıralım. Tamamı birbirinin içerisine karışmış olsun. Karışım ılıklaştığı zaman ocağın altını kapatarak soğuması için bekleyelim.

Soğumuş olan karışımımızı, az önce ezmiş olduğumuz bisküvilerin üzerine dökerek yedirelim. Daha sonra ellerimiz ile çok bastırmadan yoğurarak hepini harmanlayalım. Bu adımı da tamamladıktan sonra, folyo ya da streç filme kabın tamamını dökerek, rulo şeklinde sarmaya başlayalım. Eğer isterseniz pramit şekli de verebilirsiniz. Nasıl saracağınız tamamen size kalmış. Daha sonrasında buzdolabında en az 3 saat bekleterek mozaik pastanın kalıplaşmasını sağlayalım. Ertesi gün dolaptan alırsanız veya sabah pastayı yapıp akşam servis ederseniz daha güzel olacaktır. Kısacası ne kadar beklerse, o kadar güzel..

Buzluktan çıkarılan mozaik pastayı istediğiniz gibi dilimleyip servis sunabilirsiniz.

Püf nokta: Çikolataları benmari usulü ile eriterek, pastanın üzerine ince bir şekilde sürerseniz, yoğun ve enfes bir tat ile, yiyenleri büyüleyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.superanne.org/kolay-mozaik-pasta-tarifi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.