ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

En etkili seo teknikleri hakkında özel bilgiler

En etkili seo teknikleri hakkında özel bilgiler

Seo teknikleri, arama motorlarında ilk sayfalarda ve bu sayfalar içerisinde daha üst sıralarda yer almaya yönelik tekniklerdir.

Yayın Tarihi: 06/04/15 17:33
okuma süresi: 5 dak.
En etkili seo teknikleri hakkında özel bilgiler
A- A A+

Bu teknikler hakkında bilgi almadan önce Seo nedir sorusunun yanıtı hakkında bilgi sahibi olmak şarttır; çünkü Seo nedir sorusunun yanıtını bilmeden uygun Seo teknikleri hakkında deneyim kazanmak da zor olacaktır. Seo, az önce sözünü ettiğimiz gibi arama motorlarında ilk sayfalarda ve belirlenen bu sayfalar arasında daha üst sıralarda yer almaya yönelik çalışmaların tamamıdır. Böylece Seo nedir sorusuna uygun ve basit bir tanımlama yapmış olduk. Şimdi Seo tekniklerini daha detaylı biçimde inceleme altına alabiliriz.


Seo teknikleri denildiğinde akla ilk gelen tekniklerden birisi özgün içerik kullanımıdır. Özgün içerik, arama motorlarında yapılan sıralamaları belirleme adına son derece etkin bir rol oynamaktadır. Arama motorları, kullanıcılarına sundukları sıralamada özgün içeriğe daima önem vermişlerdir ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerdir. Arama motorlarının istekleri zaman zaman değişebilmektedir; fakat özgün içerik, hiçbir zaman eskimeyecek olan Seo teknikleri arasında yer almaktadır. Böylece sitenizde özgün içerik kullandığınız takdirde bunun faydasını çok uzun yıllar boyunca görebilirsiniz.

Özgün içerik kullanımı, sitenizde kullandığınız resimlerin, videoların, anlatımların ve makalelerin sizin sitenize özgü olduğu anlamına gelir. Yani içeriklerinizi başka sitelerden kopyalamamış, tamamen kendiniz belirlemiş olursunuz. Sitenizin böyle içeriklerle indekslenmesi de son derece önemlidir. Siteniz, eklediğiniz özgün içeriklerle indekslendiği takdirde bu içeriklerin başkaları tarafından kullanılıp kullanılmaması pek de önemli değildir. Sizin içeriği özgün olarak yayımlamanız yeterli olacaktır. Sitenizde yer alan içerikleri alıp kendi sitelerinde yayımlayanlar ise kopya içerik kullanmış olurlar ki bu da en zararlı Seo teknikleri arasında yer alır. Buradan yola çıkarak Seo tekniklerinin sadece masum ve olumlu yönlerinin olmadığını söyleyebiliriz. Bazı Seo teknikleri, sitelere faydadan çok zarar sağlamaktadır. Bu gibi Seo tekniklerinden uzak durmak size ve sitenize son derece yararlı olacaktır.

Link almak ve vermek de Seo teknikleri arasında daima önem arz eden bir olaydır. Sitenizin linkinin başka bir adreste bulunması ya da başka linklerin sizin sitenizde yayımlanması, Seo açısından önem arz eder. Google ve diğer arama motorları, link alışverişlerine ve takaslarına büyük önem verirler. Bu da link alışverişlerini ve takaslarını önemsemeniz anlamına gelmektedir. Sitenizin linki kaliteli sitelerde yer alıyorsa bunun faydasını kısa ve uzun vadede fazlasıyla görürsünüz. Tersi durumda ise sitenizin kalitesi düşecektir. Rakiplerinizin linklerinizi ve site adresinizi kötü amaçlı sitelerde kullanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu tür durumlarda ilgili yerlere şikâyette bulunmanız gerekecektir.

Seo konusu, oldukça geniş ve meşakkatli bir konudur. Site sahiplerinin ya da site sahipleri tarafından atanan site yöneticilerinin bu konuda profesyonel Seo desteği almalarının temel nedeni de budur. Profesyonel Seo hizmeti almak, sitelerin Seo açısından daha kısa sürede daha fazla yol almasına yardımcı olmaktadır. Profesyonel Seo hizmeti almadan önce belirli bir araştırma ve sorgulama yapmalısınız. Böylece en uyumlu şekilde çalışacağınız profesyonel Seo firmalarını, danışmanlarını ve uzmanlarını daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Aksi takdirde işiniz çok daha zor olacaktır. Profesyonel Seo desteği aldıktan kısa bir süre sonra sitenizin giderek geliştiğini ve arama motorlarında daha iyi bir konuma sahip olduğunu göreceksiniz. Bu da profesyonel Seo danışmanlığının Seo açısından önemini tartmaktadır. Uygun Seo teknikleri sayesinde sadece birkaç ay içerisinde arama motorlarında gözde hale gelebilirsiniz. Özellikle bilindik ve sık kullanılmakta olan anahtar kelime aramalarında üst sıralara çıkmak istiyorsanız muhakkak profesyonel Seo desteği almanızı öneririz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.