ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Manetho Uzaktan Eğitim

Manetho Uzaktan Eğitim

Bir dersin, kursun veya hizmetin yüz yüze olmayıp uzaktan bilgisayar ve internet gibi birkaç enstrüman aracılığı ile uygulanmasına uzaktan eğitim denmektedir.

Yayın Tarihi: 08/04/15 13:36
okuma süresi: 4 dak.
Manetho Uzaktan Eğitim
A- A A+
Başka bir ifade ile öğrencinin dershaneye, kursa, sınıfa, üniversiteye veya kampüs alanına gelmeden evinde zaman ve mekan kısıtlamasının değişiklik göstereceği bir şekilde sanal alemde ders işlemektedir. Bu derslerin bir kısmı görüntülü ve sesli, bir kısmı ise sadece sesli olarak işlenmektedir. Teknolojinin kullanıldığı uzaktan eğitim sisteminde kullanılan sisteme göre öğrencinin derse mikrofon ile katılımı veya yazışmalar ile canlı katılımı söz konusudur.

Uzaktan eğitim sisteminin örgün eğitim sistemine göre bir kısım dez avantajları olduğu gibi bazı önemli ve etkin avantajlarının olduğunu belirtmeliyiz. Avantajlarla birlikte öğrencilerin eğitimcilere karşı öz güvenle karşılık verip müzakere edebileceğiniz vurgulayacağız.

15 maddede uzaktan eğitim sisteminin faydaları

1. Fiziksel açıdan engel yaşayan ve eğitimlerini sürdüremeyen veya düzenli sürdürmeyen engelliler için uzaktan eğitim sistemi oldukça avantajlıdır.

2. Teknoloji ile sürdürülen bu sistemde derse katılan tüm bireyler ve öğrenciler için bir eşitlik sağlayacak en modern eğitim sistemidir.

3. Uzaktan eğitim sistemi ile ales çıkmış sorular konusunda öğrencinin yaş kısıtlaması olmayıp hayatın tüm alanında eğitim sürdürülebilmektedir.

4. Öğrenci odaklı bir sistem olup eğitimciye değil öğrenciye bakan yönü ile sürmektedir.

5. Bu eğitim sistemi ile sınıflarda kalabalık olma, sınırlı öğrenci alabilme gibi problemler olmayıp aynı anda yüzlerce katılımcı ile derslerin işlenebilmesi mümkündür.

6. Hiçbir hava koşulları, trafik engelleri ve hayat şartları derslerin düzenli işlemesine ve ders akışına engel değildir.

7. Bir eğitim sisteminde teknolojinin kullanılması ile teknolojiden verim alabilme yüzdesini artırmaktadır.

8. İşlenen derslere canlı katılım sağlayamayan öğrencilerin ders kayıtlarını diledikleri zaman dinleyebilme ve izleyebilme şansları uzaktan eğitim sisteminde mevcuttur.

9. İş hayatı, aile hayatı, hastalıkları çocuk eş veya yoğunluklar uzaktan eğitim sisteminde eğitiminizi düzenli sürdürmenize asla engel değildir.

10. Uzaktan eğitim sisteminde sabit olan ders sistemi ile her katılımcı kendi zeka seviyesi ve gayreti ölçüsünde verim alabilmektedir.

11. Manetho uzaktan eğitim sistemi ile bilgiye ulaşmak oldukça kolay olup arşivlerde yoğun bilgi depolaması mevcuttur.

12. Örgün eğitime devam için gerekli tüm konaklama, yemek, yol, kırtasiye masrafları uzaktan eğitim sistemi ile bir kalemde silinecek oldukça ekonomik ve iktisadi bir sistemdir. Bu aynı zamanda öğrenciye zaman kazancı da sağlamaktadır.

13. Çekingen, sessiz ve utangaç bireylerin örgün eğitimde kendilerini ifade edemedikleri muhakkaktır. Ancak uzaktan eğitimde öğrencilere özgüven gelmekte kendilerini öğretim görevlilerine ve eğitimcilere karşı daha iyi ifade edebilmektedirler.

14. Kaçırılan noktalar tekrar tekrar dinleme ve görme şansı bulunan uzaktan eğitim sisteminde aynı zamanda bilgiye ulaşmak bir arama motoru sayesinde hızlı ve kolay olacaktır.

15. Uzaktan eğitim bir serbestlik eğitimi olup örgün eğitime karşı oldukça avantajlı bir veri akışına sahiptir.

Manetho uzaktan eğitim sistemine http://www.manetho.com adresinden ulaşabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.