ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Kullanıcı kitlesini korumak

Kullanıcı kitlesini korumak

Online dünya dinamik bir dünyadır. Ona gerekli takip mekanizması ile yakından iletişim içinde olmazsanız gerekli verimi alamazsınız.

Yayın Tarihi: 20/05/15 17:58
okuma süresi: 4 dak.
Kullanıcı kitlesini korumak
A- A A+
Bunun en iyi örneği ise web siteleri olmaktadır. Süreci en başında alalım ve web tasarım ile bir başlangıç yapalım. Öncelikle bir kullanıcı kitlesi oluşturmak için bir siteye ihtiyaç olacaktır. Kullanıcı kitlenizi en iyi şekilde genişletmek için ise görsellik ve performans yönünden iyi özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Bu süreç içerisinde kullanıcılarınız için en iyi kullanımlar sağlamak için bu süreç çok önemlidir. Web tasarımının en iyi şekillerde pratik öğeler entegre edilerek yapılması için bazı yardımcı platformlara başvurarak ve güncel bir şekilde günümüz trendlerini de değerlendirmeye alınması gerekiyor.

Kullanıcı kitlesini korumak ulaşmak istediğiniz hedeflere ve bunun yanında işletmeniz için açtığınız bir site adına çok önemlidir. Pazarlama potansiyeliniz ile doğrudan alakalı olan kullanıcı kitlesini korumak onu kaybetmemek için yapılması gereken bir diğer öğe ise sitedeki gereksiz yapılardan kurtulmak olacaktır. Sitenizde gereksiz öğeler demek site kullanımının olumsuz yönde etkilenmesi demektir. Bunun için sitenizde zaman zaman düzenlemeler yapmak gerekiyor. Örneğin sitenizde görsel yönden gereksiz olan öğeler performansı olumsuz yönde etkileyebilir. Buda ortaya kullanıcı kitleniz için olumsuz süreçler çıkarabilir. Bunun için kullanıcılarınız sitenizden zamanla uzaklaşmamaları için sorunun nerden kaynaklandığı bulup müdahaleler yapmak gerekmektedir.

Sitenizde zamanla bazı sorunlar ortaya çıkarabilir. Bunlar, desteklenmeyen öğeler, hız problemleri, işlevini yitiren bazı öğeler olabilir. Buda genel olarak site performansı düşüren öğeler olarak karşımıza çıkmaktadır. En basitinden siteye girerken bozulan bir öğenin görülmesi sorunlar teşkil edecektir. Bozulan bir öğenin de en iyi şekillerde tekrar onarılması gerekmektedir. Bu sürecinde hızlı şekillerde olması gerekmektedir. Hızlı bir şekilde bu süreci toparlayarak kullanıcılarınız işlemlerini aksatmamak gerekmektedir. Bunun için ise iyi bir takip mekanizmasına sahip olmak gerekmektedir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey ise sitede spam öğelerin olmamasıdır. Bu ve bunun gibi öğeler kullanıcıların sevmediği öğeler olmaktadır.

Sitenizde tasarım yönünden dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise renk seçimleri ve tipografiler olmaktadır. Renk seçimleri ana tema ile uyumlu olarak bunun yanında göz yorulmaları yapmaması gerekir. Kullanıcılar sitenizde uzun süreli kaldıklarında gözleri yanlış renk seçimlerinden dolayı yorulabilir ve buna dikkat edilmelidir. Bir diğer önemli durum ise sitenize ait tipografiler olmaktadır. Fontların amaca ve işleve uygun olmaları gerekmektedir. tipografilerde renk seçimleri de aynı şekilde ana temaya uygun olması gerekmektedir.

Girişte yaptığımız web tasarım süreci açıklaması ilgili olarak web tasarım hizmeti veren yerler bulunmaktadır. işiniz ile ilgili siteleri buralar ile iletişime geçerek sahip olabilir. Ufak bir web tasarım fiyatları araştırması yaptığınız zaman ise sitenin özelliklerine göre farklı rakamların olduğunu göreceksiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.