ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs turizminin gelişmesinde en büyük rol hava yolu taşımacılığının

Kıbrıs turizminin gelişmesinde en büyük rol hava yolu taşımacılığının

Kıbrıs, son yıllarda dünya turizminde en önemli merkezlerden birisi haline geldi. Özellikle de Kıbrıs'ta turizm alanında gerçekleştirilen geniş kapsamlı devasa yatırımlar ile birlikte yaz turizminin başlıca merkezlerinden birisi haline geldi.

Yayın Tarihi: 22/06/15 08:08
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs turizminin gelişmesinde en büyük rol hava yolu taşımacılığının
A- A A+

2015 yılının yaz aylarında dünyanın farklı noktalarından Kıbrıs'a havayolu şirketleri tarafından düzenlenen uçuş seferleri yoğun ilgi görüyor. Havayolu ulaşımında geniş fırsatların yer aldığı Kıbrıs'ta tatil yapmak isteyenler, son derece pratik ve konforlu bir yolculuk ile yaz aylarında Kıbrıs'ın doğal güzelliklerinin keyfini doyasıya yaşayabiliyor.

Dünyanın her yerinden olduğu gibi Türkiye'den de yavru vatan olarak nitelendirilen Kıbrıs'a yoğun şekilde ilgi bulunuyor. Doğal güzellikleri, plajları ve eğlence mekanları ile Kıbrıs'ta tatil yapmak çok daha keyifli bir hale geliyor. Türkiye'den havayolu ulaşımı ile Kıbrıs'a ulaşmak oldukça kolaydır. Özellikle havayolu şirketleri başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük kentler olmak üzere pek çok kentten çok yoğun uçuş seferleri düzenliyor. 2015 yılının ilk dört ayında turistik konaklama tesislerindeki doluluk oranının %35,6 olduğu tahmin edilmektedir. 2014 yılı için bu rakam % 31,0 idi.

2014 yılının ilk dört ayında hava ve deniz yolu ile Kıbrıs'a gelen yolcu sayısı 363,282 ( KKTC uyruklular hariç) iken 2015 yılı Ocak-Nisan dönemi için bu rakam % 14.9 oranında artarak 417,591 olarak gerçekleşmiştir. TC uyruklularda % 9.8, diğer yabancı uyruklularda ise % 35.4 oranında bir artık gerçekleşmiştir.

Ucakbileti.com müşteri hizmetlerinden Selen Güldağ, her ay on binlerce kişi Lefkoşa'ya uçak bileti aradığını ve 2015 yılında geçmiş yıllara oranlara Kıbrıs'a ilgide iki kata yakın artış gözlemlediklerini bildirdi. Ucakbileti.com verilerine göre en çok Lefkoşa uçak bileti aranan şehirler şu şekilde sıralandı:

Türkiye Çıkışlı Uçuşlarda:

İstanbul 43,92%

Ankara 14,85%

Adana 13,68%

İzmir 12,91%

Antalya 5,07%

Hatay 3,48%

Gaziantep 3,30%

Kayseri 1,08%

Trabzon 1,01%

Diyarbakır 0,65%

Türkiye'nin bu büyük kentlerindeki havaalanlarında havayolu şirketleri tarafından düzenlenen Kıbrıs uçakları ile yaz aylarında Kıbrıs'a ulaşmak ve son derece keyifli bir tatil yapabilmek mümkün hale geliyor. Kıbrıs'ta havayolu ulaşımı yoğunluğunda rakamlara bakıldığı takdirde yukarıdaki gibi İstanbul Türkiye'den Kıbrıs'a uçak seferlerinde diğer kentlere göre açık farkla önde görülüyor. Yüzde 43,92 gibi yüksek bir paya sahip olan İstanbul'un ardından yüzde 14,85 ile Ankara geliyor. Deniz yolu ulaşımının biraz daha ön planda olduğu Antalya'da ise havayolu ulaşım yoğunluğu yüzdesi ise yüzde 5,07 oluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.