ADVERTORİAL
okuma süresi: 2 dak.

Banka kredisi almak için kredi notunun önemi

Banka kredisi almak için kredi notunun önemi

Bildiğiniz gibi kredi notu tüketici için önemli bir unsurdur. Öyle ki; banka kredisi almak için kredi notunun önemi her defasında belirtilmektedir.

Yayın Tarihi: 13/07/15 08:19
okuma süresi: 2 dak.
Banka kredisi almak için kredi notunun önemi
A- A A+

Eğer tüketicinin kredi notu düşükse hiçbir bankadan kredi alamayacaktır. Ancak, kredi notu ne kadar yüksekse bankalardan kredi alması bir o kadar kolay olacaktır. Bunun nedeni ise, bankalar kredi puanı düşük olan müşterilerine asla güvenmezler ve riskli gözü ile bakarlar. Bunun yanı sıra, puanı yüksek olan bir tüketici ise banka için her zaman güvenilir bir müşteridir.

tc no ile kredi notu sorgulama

Günümüzde bankalar kredi verirken ilk önce tüketicinin kredi puanına bakıyorlar. Diğer etkenlerin yanı sıra, kredi notum düşük diyen bir kişiye kolay kolay kredi vermiyorlar. Çünkü, o kişi geçmişte bankanın hizmetlerinden yararlanmış ancak ödemelerini düzenli olarak yapmamış ise kredi skoru otomatik olarak düşük olacaktır. Bu durum ise kişinin ileri ki zamanlarda bankanın hizmetlerinden yararlanacağın da olumsuz olarak geri dönecektir. Bu yüzden bankalara olan borçların düzenli olarak ödenmesi kredi puanı için ve banka kredisi alabilmek için şarttır.

DİĞER çok önemli bir konu ise gelir belgesiz kredi almak isteyenler için kredi puanının önemidir. SSK'nız yok veya gelirinizi belirleyecek maaş bordrosu gibi bir geliriniz yoksa bankalardan kredi almanız çok zor olacaktır. Yalnız sizin bu notunuz sadece belgenize bağlı değildir. Mevduat hesabınızda bulunan para ve bu hesabı aktif kullanmanız, kredi kartınızı aktif kullanmanız ve borçlarınızı düzenli ödemeniz gibi olan faktörler puanınızı yükseltecek gelir belgenizin olmadığından doğan açığı kapatacaktır.Puanınız kredi alabilecek turuncu seviyesine yükseldikten sonra bankalara giderek başvurunuzu gerçekleştirir gelir belgeniz olmadan bile kredi alabilirsiniz. Zaten bu konuda bankaların bireysel müşteri temsilcileri gittiğiniz zaman sizi bilgilendireceklerdir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.