ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Uçak bileti ve uçak yolculuğunda bilinmesi gerekenler

Uçak bileti ve uçak yolculuğunda bilinmesi gerekenler

İlk uçak yolculuğu herkes için zor olmuştur, hiç zor olmadı diyen bir kimse dahi mutlaka bir tereddüt yaşamıştır.

Yayın Tarihi: 07/04/16 11:34
okuma süresi: 3 dak.
Uçak bileti ve uçak yolculuğunda bilinmesi gerekenler
A- A A+

Aslında alışınca şehirlerarası otobüslerden pekte farklı olmayan uçak yolculuğu ve ucuz uçak bileti alırken dikkat edilecek hususlar ve bilinmesi gerekenleri sizin için listeledik.

Bilet satın alma ve hazırlık

Hava yolu şirketlerinin rekabeti dolayısıyla günümüzde otobüs fiyatına uçakla seyahat edebilmek mümkündür, hava yolu şirketleri arasındaki farklılıkları www.ucakbiletika.com web sayfasından inceleyebilirsiniz. Türkiye'de de hava yolu şirketlerinin rekabetini gözlemleyebiliyoruz, işte bu rekabet biz tüketicilerin faydasına çalışıyor, daha uygun fiyat sunmasının yanı sıra şirketler müşterilerine benzersiz bir yolculuk deneyimi yaşatıp bir daha ki seyahatlerinde müşterileri tekrar çekebilmek adına birçok imkânlar önümüze seriliyor, ucuz uçak bileti bulmakta haliyle çok zor olmuyor. Bu imkânlardan faydalanabilmek adına ayrıca hava yolu şirketlerinin seferlerini tek bir yerden listeleyip fiyat karşılaştırması yapabileceğiniz www.ucakbiletiks.com gibi web hizmetleri de işimizi kolaylaştırıyor. Biletimizi aldıktan sonra bagaj hazırlığımızı yapabiliriz, burada dikkat etmemiz gereken konu ise bagaj ağırlığının 15-20 kilogramı geçmemesi olacaktır. Her yolcu için maksimum bagaj ağırlıkları belirlenmiştir ve bu kuralın dışına çıkılamaz fakat bagaj dışında yanınızda cüzdan, çanta, el çantası vs. bulundurabilirsiniz. Check-in; eğer ilk uçak yolculuğunuz ise "bu da ne?" diyeceksiniz. Check-in, eğer uçak bileti internet ya da acente vasıtasıyla alınmışsa, bilet sahibinin havaalanındaki ofise uğrayarak kimlik doğrulaması, biniş kartı ve bagaj fişinin teslim edilmesi işlemlerinin tümüne verilen addır, uçuştan en az bir buçuk saat önce yaptırmanız gerekir, firmaların web sayfalarında online Check-in hizmeti verilmektedir, Check-in ile ilgili daha fazla bilgi için; www.tripturkiye.com adresine girebilirsiniz.

Keyifli uçuşlar

Check – in yaptırdıktan sonra elinizde biletiniz ve bagaj fişiniz olacak, artık uçuş saatini bekleyebilirsiniz. Bu esnada da thy uçak bileti, nüfus cüzdanınız, pasaportunuzla birlikte güvenlik kontrolünden geçeceksiniz. Çanta ya da kabin eşyanız varsa sepet içerisine yerleştirip X-Ray cihazından geçmeniz gerekiyor. Uçuş saati geldiğinde ilgili kapıya yönelip belirtilen yerde bekleyebilirsiniz, uçağa sizi götürmek için hava alanı içerisinde özel otobüsler bulunur, bu otobüslerle uçağa götürülürsünüz, uçakta ise personel uçuşla ilgili bilgi ve talimatları verecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.