ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Araç takip sistemlerinin getirdiği güven

Araç takip sistemlerinin getirdiği güven

Devletin belediyelerinde, özel şirketlerde, firmalarda çalışan kişilerin eğer şirket ya da devlet tarafından bir araç ihtiyacının olduğu saptanırsa ya da işin pozisyonundan dolayı araba kullanımı gerekli ise gerekli kişiler temin etmektedir.

Yayın Tarihi: 31/08/16 13:07
okuma süresi: 4 dak.
Araç takip sistemlerinin getirdiği güven
A- A A+
Devletin belediyelerinde, özel şirketlerde, firmalarda çalışan kişilerin eğer şirket ya da devlet tarafından bir araç ihtiyacının olduğu saptanırsa ya da işin pozisyonundan dolayı araba kullanımı gerekli ise gerekli kişiler temin etmektedir. Özellikle sürekli dışarıda bir yerlere gitmesi gereken çalışanlara özel iş yerleri tarafından iş için araba verilmektedir. Elbette bazı şeyler kanıt gerekse de, bu tarz iş yerleri tarafından verilen araçlar kişiler tarafından suistimal edilebilmektedir. Araçların benzininden bakımına kadar firmalar, özel sektörler gözü kapalı işçilerine güven içerisinde verirken, bu durumu kullanmaktadırlar.

Örneğin, kendi şahsi işleri için çalıştıkları yerin aracını umarsızca kendilerininmiş gibi sömürmekteler. Bu da patron ve işçi arasında ki güveni zedelemektedir. İşçi iş yerine olan saygınlığı ve güveni korumak zorundadır. GPRS nin hayata girişiyle mobil cihazlarda, teknolojik olan tüm araçlarda kullanılan konum belirlemede etkili bir teknolojidir. GPRS araç takibinde de kullanılmaya başlayan iş yerlerinin giderek artan mobil operasyonlarını kontrol ve hâkimiyetinde olanak sağlamaktadır. Gereksiz araç kullanımları, firmalara zarar verecek yüksek yakıt harcanımları iş yerlerinin pazar payını düşürmektedir.

Bu tarz durumlar için teknolojinin beraberinde gelişen araç takip sistemleri artık bu sorunlara dur demektedir. İzin olmadığı takdirde gizli bir şekilde acil bir durum olmaksızın emanet iş yeri araçları kullanılmamalıdır. Araç takip sistemi, özel şirketlerin çalışan işçilerine verilen araçların takibinde, yönetmesinde faydalı bir sistemdir.

Araçları 7/24 takip edebilen, nerede olduklarını, nereye gittiklerini, hızlarını, ne kadar süre çalıştıklarını saptamaya yarar bir araç takip yöntemidir. Bu sistem de araçlara yerleştirilen GPS uyduları bulunan konumu belirlemede, bağlı algılayıcılardan gelen sıcaklık ve benzeri durumları GPS şebekesi üzenden merkeze aktarması ile gerçekleşir. Bu araç takip sistemleri iş yerlerine oldukça avantaj sağlamaktadır. Böylelikle daha az yakıt tüketimi, filo disiplini ve verimlilik artışı sağlanıyor. Bu sistemleri araçlarına uygulayan kişiler en çok yakıt tasarrufundan kazanç elde ettikleri dile getirmektedir. Gereğinden fazla araç kullanım sürelerinin önüne geçerek ülkeye milyar TL'ler kazandıracak avantajlı bir teknolojik harikasıdır. Gereksiz motor aşımlarından, hava kirliliğinden az da olsa kurtulabilir.

Aynı zamanda bu sistem sayesinde araç sahipleri araç takip sayesinde çevrimiçi ya da geçmişe dair olarak araçlarını izleyebilme şansı olmaktadır. Fakat uydu haberleşmenin tek yönlü ve maddi açıdan fazla olmasından dolayı çok gerekmediği sürece tercih edilmemektedir. Araç takip sistemleri uydu sayesinde çalışarak gerekli bilgileri özel yazılımlar sayesinde derlenir, toplanır ve sunucular üzerindeki veri bankasına kaydedilir.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından geliştirilen bir teknoloji harikası olan GPRS hemen hemen mobil cihazlarda dahil olmak üzere kullanılan bir teknolojidir. Her alanda geliştirilmiş olan GPRS araç takip sistemlerine de dahil olarak firmalarda çalışan işçilere verilen araç kullanımları gittikçe artmasıyla kullanılması gereken bir sistemdir.

İş yerlerinin şahsi araçları suistimal konusunda işçilerin inisiyatifine kalmıştır. Kişilere emanet olan şirket araçları iş dışında kullanılmamalı, iş yerlerinin bütçesine zarar verilmemelidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.