ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Saç aşısı

Saç aşısı

Saçlar ne kadar sağlıklı olursa olsun ortamın yaratacağı yıpranma ve alınan duş ile günde ortalama yüz tel kadar dökülebilirler.

Yayın Tarihi: 16/01/17 16:49
okuma süresi: 3 dak.
Saç aşısı
A- A A+
Saçlar ne kadar sağlıklı olursa olsun ortamın yaratacağı yıpranma ve alınan duş ile günde ortalama yüz tel kadar dökülebilirler. Bu sayının artması kelliğe neden olmaktadır. Saç dökülmelerine karşı alternatif bir çözüm olan saç aşısı günümüzde kolaylıkla uygulanmaktadır. Aynı zamanda saç dökülmelerini durduran saç aşısı deriden yeni saçların çıkmasına da yardımcı olmaktadır. Zamanla saç hücreleri ölmeye yaklaşır ve dökülmeler artar. Bu nedenle bir daha aynı bölgede saç çıkmamaya başlar. Saç aşısıyla, henüz tam ölmemiş kökler yeniden canlandırılmakta ve vücudun sağlayamadığı hücre büyümesini dışarıdan tetiklemek mümkündür. Bu işlem tedavi amaçlı yapılmakta olup, kandan alınan PRP ile saç köklerini besleyen vitaminler özel olarak hazırlanarak uygulanmaktadır.

SAÇ AŞISININ YAPILIŞI

İlk önce saç, saç derisi ve kök hücrelerde testler yapılarak uygun aşılama yöntemi tespit edilir. Saç aşısı henüz ölmemiş olan saç köklerinin etrafında uygulanmalıdır. Yaklaşık bir saat sürecek işlem öncesinde saç dipleri lokal anestezi ile uyuşturulur. Hastadan alınan kök hücrelerin test edilmesiyle hazırlanan özel aşıyla cansız saç kökleri canlı durumdaki kök hücreleri taklit etmeye başlamakta ve oluşan taklitçi yeni hücreler saç dipleri etrafına yayılarak çoğalmaya neden olur.

SAÇ AŞISI KİMLERE UYGULANABİLİR

Genelde erkeklerde görülen bu sorun çok sık olmasa da kadınlarda da oluşabilmektedir. Saç aşısı yöntemi her yaşta insana uygulanabilmekte olup hastadan hastaya farklı sonuçlar alınabilir. Kadınlarda başarı oranının çok daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Hamilelik, saç boyası vb. nedenlerle oluşan dökülmeler, yıpranma sonucu oluşan dökülmeler saç aşısı ile çözümlenebilmektedir. İnce telli saçların saç aşısı sonrasında daha hacimli hale geldiği görülmüştür. Saç kıran, demir eksikliği ve ya yan etkilerle dökülen saçlarda da saç aşısı uygulaması yapılabilmekte olup, olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Estetik hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın +++

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.