ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Bebeğin Anne Sütünden Kesilme Evreleri

Bebeğin Anne Sütünden Kesilme Evreleri

Bebeğinizin gelişimi için ilk aylarda en önemli şey anne sütü.Peki anne sütünün faydaları nedir? Bebeğiniz anne sütünden ne zaman kesilmelidir?

Yayın Tarihi: 23/02/17 10:12
okuma süresi: 3 dak.
Bebeğin Anne Sütünden Kesilme Evreleri
A- A A+
Bebeğinizin gelişimi için ilk aylarda en önemli şey anne sütü.Peki anne sütünün faydaları nedir? Bebeğiniz anne sütünden ne zaman kesilmelidir? Tüm merak ettiklerinizi Kadin.com aracılığla sizler için paylaştık.Yeni doğmuş bebeklerin özellikle ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmesi ve ek gıda almaması son derece önemlidir. Hem bebeğin gelişimi hem de annenin sağlığı adına ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bazı bebekler normal süreç olan 2 yaşa kadar anne sütünü tüketir ve ek gıdalara yavaş yavaş başlar. Fakat 2 yaşını geçen ve hala anne sütüne devam eden bebeklerin bu durumu artık sonlandırması için annelere düşen görevler vardır. Çocuğun anne sütünden kesilmesi için meme ucuna acı biber sürmek gibi yanlış ve hatalı davranışlar kesinlikle denenmemeli ve daha doğru yöntemlerle bebeğin anne sütünden kesilmesi sağlanmalıdır.

2 Yaşına Gelmiş Bebeklerin Anne Sütünden Vazgeçirilmeye Çalışılması

Öncelikle her bebeğin 2 yaşına kadar anne sütünü içmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bazı bebekler kendi istekleri doğrultusunda anne sütünü reddederek bu durumu kendi başlarına zorlanmadan sonlandırabilir. Fakat 2 yaşını geçmiş ve hala anne sütünü iştahla içmek isteyen çocuklarda bu durumu sonlandırmak biraz daha sancılı olabilmektedir.

En doğru ve en hızlı şekilde bu durumu tamamlamak için yapılabilecekler arasında;

-Öncelikle emzirme süresini kısaltmak veya günde 5 öğün yerine 4 öğün anne sütü tüketmesini sağlamak,

-Bebeğin anne sütü istediği zamanlarda kesinlikle anında emzirmek yerine bebeğin dikkatini farklı taraflara çekmek,

-Annenin daha önce sağdığı sütü içirmeyi teklif etmek ya da 2 yaşından büyük olduğu için inek sütünün içirilmeye çalışılması,

-Emzirme öğünlerini atlarken gece emzirme öğününü en sona atmak ve ilk önce bu öğünü atlamayı denememek,

-Bebeğin illaki anne sütü içmek istemesi ve annenin memesini açmasını istemesi anlarında bebekleri sakinleştirmeye çalışmak da önemli detaylar olarak gösterilmektedir.

-Ayrıca bu süreçte babaların da bebekleri beslemeye, yemek yedirmeye çalışması da önemli bir ayrıntıdır.

-Bebeğimemeden kesmek için ne yapılmalıdır? Sorusunu sürekli gündeme getirmek anne ve bebek sağlığı açısından da olumsuz olarak değerlendirilecektir. Yapılan tüm denemelere rağmen başarısız bir anne sütü bıraktıramama dönemi yaşanıyorsa, bebeğin anne sütünden ayrılmak için uygun bir zamanda olmadığı anlaşılmalıdır. Bu durum kesinlikle akışına bırakılmamalı sadece ertelenmelidir.

Bebeğiniz ve size dair merak ettiğiniz herşeye kadin.com'dan ulaşabilirisiniz. ***

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.