ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Estetik Ön Diş İçin Zirkonyum Diş Kaplama mı? Lamine diş mi?

Estetik Ön Diş İçin Zirkonyum Diş Kaplama mı? Lamine diş mi?

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya zirkonyum nedir? Kaplama diş, estetik kaplama, ön diş kaplamasında Lamine diş mi? Zirkonyum diş kaplama mı mu? sorularını yanıtladı.

Yayın Tarihi: 20/03/17 09:13
okuma süresi: 5 dak.
Estetik Ön Diş İçin Zirkonyum Diş Kaplama mı? Lamine diş mi?
A- A A+
Estetik Ön Diş İçin Zirkonyum Diş Kaplama mı? Lamine diş mi?

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya zirkonyum nedir? Kaplama diş, estetik kaplama, ön diş kaplamasında Lamine diş mi? Zirkonyum diş kaplama mı mu? sorularını yanıtladı.
Dişlerin kaplanması her ne kadar başlangıçta koruma için olsa da son dönemlerde dişlerin görünümü daha önemli bir hale geldiğinden dolayı artık dişsağlığını korumanın yanı sıra dişlerin güzel görünmesi için uygulanır olmuştur. Bu bakımdan diş kaplama yöntemleri gelişmiştir. Oldukça çeşitli farklı alternatifler estetik diş tedavilerinde günümüzde kullanılabilir durumdadır. Diş kaplaması yaptıracak kişilerin özellikle kararsız kaldığı noktalardan bir tanesi de zirkonyum ve lamine arasında seçim yapmaktır. Zirkonyum ve lamine farklı maddeler olduğu gibi uygulamaları ve kullanımları da farklı olmaktadır. Bu bakımdan iki seçenek arasında kalan kişilerin bu iki seçmenin avantajları ve dezavantajlarını göz önünde bulundurması ve mutlaka uzman dahilinde bu konuda karar vermesi gerekmektedir.

Zirkonyum

Porselen gibi bir işlem olmasına rağmen bazı önemli farkları vardır. Diş kaplama yöntemlerinin içerisinde estetik diş kaplama olarak en çok uygulanan yöntemdir. Özellikle son zamanlarda piyasada kullanılmaya başlanan zirkonyum maddesi altyapı maddesi olarak metalin alternatifi olarak kullanılır. Bu malzemenin kullanılması oldukça avantajlıdır ve hem hekimler hem de hastaların ilk tercihi olmaktadır. Diş teknisyenleri tarafından da tercih edilirler çünkü hatasız üretim imkanı sunarlar. Ağızdan hekimin aldığı ölçü laboratuvarda dijital olarak tarnır ve bilgisayar ortamına aktarılır. Diş laboratuvarı bu üç boyutlu diş modeli üzerinde program yardımı ile diş tasarımını yapar. Zirkonyum malzemesi vücut ile son derece uyumludur. Malzeme metal ile kıyas edilemeyecek kadar üstün ve özellikle estetik açıdan da oldukça ideal sonuçlar veren özellikltedir.Bütün bu özellikleri nedeni ile çok fazla tercih edilmektedir.

Zirkonyum Diş

Zirkonyum diş uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde dişin kullanmasını sağlar. Bu açıdan dişleri için sorun yaşamak istemeyen kişilerin tercihini zirkonyumdan yana yapması her zaman için avantaj yaratacaktır. Zirkonyum ile yapılan bir kaplama uzun yıllar boyunca kişiler bir sorun yaşanmayacağından dolayı bir defa yapılacak diş kaplama işlemi sayesinde kişiler bu konudaki olumsuz diş durumlarını estetik olarak kendileri için avantaja çevirebilmektedir. Zirkonyum ile lamine arasında oldukça önemli farklar vardır. Öyle ki zirkonyum diş tamamen dişin kaplanmış halidir ve kullanım açısından normal bir dişten farksızdır. Kişiler zirkonyum kaplamada herhangi bir sorun yaşamayacağından dolayı büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Fakat lamine teknikte böyle bir durum söz konusu değildir. Lamine dişin üzerine takılan ince parlak plakalardır ve bu açıdan tamamen diş kaplaması yapılmaz. Bu da dişin önünde sürekli laminenin olmasını ve kişilerin rahatsız olmasına neden olur. Bu yöntemler son dönemlerde farklı şekillerde yapılmış olsa da en kalıcı olanı ve önerileni zirkonyum olmaktadır. Estetik diş uygulaması öncesi diş beyazlatma işlemi önerilebilir. Kaplama yapılmadan önce diş beyazlatma fiyatları hakkında hekiminizden bilgi alabilirsiniz. Zirkonyum, lamine ya da diğer diş tedavileri hakkında bilgi almak isteyen kişilerin bu konuda Uzman Diş Dr. Sertaç Kızılkaya ile birebir görüşebilirler. Diş Dr. Sertaç Kızılkaya özellikle estetik diş tedavileri alanında uzun yıllar tecrübe edinmiş diş hekimlerinden birisidir. Kişilerin diş ile ilgili yaşadığı sorunlarda mümkün olduğunca uzun ömürlü ve dayanıklıtedavilerin tercih edilmesi gerekir.Günümüz modern diş hekimliği tedavi ihtiyacı olan hastalara artık uzun ömürlü estetik ve kalıcı sağlık sunabilmektedir. Bu ve benzeri estetik diş tedavileri için isteyen okuyucularımız http://www.drsertac.com adresi üzerinden yapacağı incelemeler ile birlikte diş ve diş tedavilerine yönelik pek çok farklı bilgiyi elde edebilirler.

Dişler için gelişen tedavi yöntemleri ve hastalara sunulan bu imkanlar sayesinde diş sağlığı ile ilgili büyük sorunların yaşanması önlenebilir. Düzenli yapılan diş hekimi kontrolleri ile de yaşanabilecek olası bir problemde kişiler erken teşhis sayesinde sorun büyümeden hızlı bir şekilde tedavi olabilirler.

Diş hekimliği ile ilgili modern estetik diş tedavi uygulamaları için Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya nın http://www.drsertac.com sitesinden bilgi alabilir soru iletebilirsiniz. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.