ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Zencefilin Mucizevi Faydaları

Zencefilin Mucizevi Faydaları

Eski şifacılar zencefil bitkisinin ve ilgili türlerin köklerini çeşitli hastalıkların iyileştirilmesi için kullandılar. Modern araştırmacılar bu sağlık etkilerinin çoğunu belgeledi ve tüketiciler her gün zencefili büyük miktarda tüketmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 25/04/17 11:19
okuma süresi: 3 dak.
Zencefilin Mucizevi Faydaları
A- A A+
Eski şifacılar zencefil bitkisinin ve ilgili türlerin köklerini çeşitli hastalıkların iyileştirilmesi için kullandılar. Modern araştırmacılar bu sağlık etkilerinin çoğunu belgeledi ve tüketiciler her gün zencefili büyük miktarda tüketmeye devam ediyor. "Besin Biliminde ve Beslenmede Eleştirel İncelemeler" başlıklı Mayıs 2011 tarihli bir makale, bu bitkinin kardiyovasküler problemleri, sindirim bozukluklarını ve diyabet tedavisinde nasıl bir rol oynayabileceğini ifade ediyor. Umut verici olsa da, zencefil alternatif tıpta temel bir tedavi haline gelmeden önce bu tür verilerin doğrulanması gerekiyor.

Kanser Hücrelerini Öldürüyor

"BMC Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp" daki Eylül 2011 tarihli bir rapor zencefilin meme kanseri hücreleri üzerindeki etkisini ele aldı. Araştırmacılar, kültürlü hücreleri tek bir test oturumu sırasında zencefil infüzyonlarına maruz bıraktılar. Zencefil birçok kanser hücresini öldürdü ve diğer kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlattı.

Yağ Birikimini Azaltıyor

"Gıda ve Tarım Bilim Dergisi" Eylül 2011 sayısında yapılan bir inceleme zencefilin yağ emilimine olan etkisini değerlendirdi. Sıçanlar sekiz boyunca günlük zencefil dozları aldı. Bu tedavi, yağ sindirimini ve artan enerji seviyesini kolaylaştırdı. Bu değişiklikler vücut yağının birikimini engelledi.

Hücresel Şişkinliği Azaltıyor

"Gıda ve Kimyasal Toksikoloji" Kasım 2011 sayısında yapılan bir deney zencefil özlerinin hücresel şişme üzerine etkisini belirledi. Yazarlar, beyin hücrelerini, zencefilde bulunan aktif bir madde olan shogaol'a maruz bıraktılar. Bu maruz kalma, bir ısı-şok proteininin üretimini arttırarak şişmeyi azalttı.

Salivasyonu Arttırıyor

"Acta Medica Iranica" da Haziran 2011 tarihli bir rapor zencefilin laboratuvar hayvanlarında salinasyon üzerine etkilerini test etti. Sıçanlar tek bir test oturumu sırasında zencefil enjeksiyonları aldı. Bu tedavi yedi dakika içinde salivasyonu artırdı. Salivasyonun artması, diş problemlerinin görülme sıklığını azaltmaktadır.

Karaciğerinizi Koruyor

"Indian Journal of Pharmaceutical Sciences" gazetesinde Eylül 2010'da yayınlanan bir gazetede zencefilin karaciğeri korumaya yönelik testleri yapılmıştır. Laboratuar hayvanlarına önce karaciğer hasarına neden olduğu bilinen bir toksin verildi. Zencefil verilen sıçanlar, kontrollerde görülen hasarı göstermedi. Zencefil büyük dozlarda bile etkili ve güvenli kaldı.

Bu mucizevi bitkinin daha pek çok kanıtlanmış ve araştırma sürecinde etkisi mevcuttur. Zencefilin faydaları saymakla bitmiyor, uzmanlar herhangi bir alerjiniz yoksa yemeklerinizde veya içeceklerinizde düzenli olarak zencefil tüketmenizi tavsiye ediyor.

Kaynak; http://www.zencefilinfaydalari.com/ ---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.