ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

İhale Süreci ve İhalelere Katılım

İhale Süreci ve İhalelere Katılım

Belirli sektörlerde, kamu her zaman şirketler açısından en büyük müşteri konumundadır. Bu kural tüm dünyada bu şekildedir. Buna örnek olarak, inşaat, sağlık, savunma sanayi örnek olarak gösterilebilir.

Yayın Tarihi: 27/04/17 08:08
okuma süresi: 3 dak.
İhale Süreci ve İhalelere Katılım
A- A A+
Belirli sektörlerde, kamu her zaman şirketler açısından en büyük müşteri konumundadır. Bu kural tüm dünyada bu şekildedir. Buna örnek olarak, inşaat, sağlık, savunma sanayi örnek olarak gösterilebilir. Tüm bu sektörlerde üretim yapan çoğu şirketin en önemli veya tek müşterisi konumunda kamu kurumları bulunmaktadır. Kamu kurumları ise, ilgili ülkede belirli ihale mevzuatının mevcut olması halinde, birer vatandaş gibi serbestçe, dilediğince alımı gerçekleştiremez. Kamunun bu alımlarıyla ilgili belirli prosedürler ve kuralar ortaya koyulmuştur. Tümüne birden ihale prosedürleri ve ihale mevzuatı diyebileceğimiz bu kurallar ise teknik ve karışık olabilmektedir.

Yukarıdaki süreçlerin bilinmesi, gerekli işlemlerin gerçekleştirmesi çoğu şirket açısından kolay olmamaktadır. Bu nedenle de bu alanda uzman kişilerden danışmanlık ve avukatlık hizmeti alma yoluna gitmektedirler. Bu alanda çalışan kişilerle görüştüğümüzde de alanın zorluğunu ve teknik bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Diğer yandan uzmanlar, yalnızca danışmanlık hizmeti almanın da yeterli olmadığının, ilgili alanda çalışan personelin düzenli olarak ihale eğitimlerine gönderilmesinin öneminin de altını çiziyorlar.

İhale danışmanı tarafından hangi hizmetlerin sunulduğu da merak edilmektedir. Bu kişilerce yalnızca dava süreçleri yönetilmemektedir. Danışmanlık hizmetini alan şirketlerin faaliyet gösterdiği alandaki ihalelerin tespit edilerek raporlanması, ilgili ihalelere ait dokümanların taranarak hukuka aykırı düzenlemelerin tespiti, ihale dokümanlarındaki hukuka aykırı düzenlemelerle ilgili gerekli idari başvuruların gerçekleştirilmesi ve davaların açılması yine ihale sonucunda verilen kararların hatalı olması halinde gerekli idari başvuruların gerçekleştirilmesi ve davaların açılmasını da verilen hizmetler arasında sayabiliriz. Tüm bu hizmetlerin satış birimindeki personel tarafından gerçekleştirilemeyeceği açık olduğundan, bu danışmanların önemi daha net bir şekilde anlaşılabilmektedir. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.