ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Tüp bebek nedir ve nasıl yapılır?

Tüp bebek nedir ve nasıl yapılır?

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan kişilerin başvurdukları tüp bebek tedavisi yönteminin kısaca tanımı anne ve baba adayından alınan yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve döllenmenin sağlanmasıdır.

Yayın Tarihi: 02/06/17 10:37
okuma süresi: 5 dak.
Tüp bebek nedir ve nasıl yapılır?
A- A A+
Doğal yollardan bebek sahibi olamayan kişilerin başvurdukları tüp bebek tedavisi yönteminin kısaca tanımı anne ve baba adayından alınan yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve döllenmenin sağlanmasıdır. Tüp bebek tedavisi 1978 yılından bu yana bebek sahibi olmayı isteyen ebeveyn adaylarının isteklerine çoğu zaman olumlu sonuçlar vermiştir.

Genellikle bu yöntem tüpleri tıkalı veya hasarlı olan hanımlar konu alınarak uygulanırdı. Ancak tıpta teknolojinin her geçen gün ilerlemesi sayesinde artık Kıbrıs tüp bebek merkezlerinde erkeklerin kısırlık problemlerinden kaynaklanan döllenme sorunlarına da tüp bebek yöntemi ile % 80 oranında iyileştirmeler sağlanmaktadır.

Çok sayıda yardımcı üreme yöntemi arasında en başarılı sonuçların alındığı tüp bebek yöntemi çiftlerin 1 yıl boyunca düzenli ve korunmasız olarak sağladıkları cinsel ilişkide döllenme unsurunun gerçekleşmemesi halinde uygulamaya alınır. Fakat 35 yaşında olan ve bu yaşı aşmış olan hanımlarda 1 yıldan daha az olmak üzere 6 ay beklenmesi yeterlidir.

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Beş aşamalı bir yöntem olan tüp bebek uygulamasının seviyeleri kaynaklarda farklı isimlerde anlatılabilir. Fakat uygulamanın içeriği her zaman aynı ve izlenen yollar her daim sabitlik gösterir. Kıbrıs tüp bebek merkezi yerlerinde ilk olarak çiftlerin tedaviye uygun olup olmadıkları kontrol edilir ve ardından uygulanması gereken ilaç prosedürü hakkında uzmanlar detaylı incelemeler yaparak uygun ilaçların kullanılması yoluna giderler.

Bu aşamanın önemi vurgulanmalıdır. Çiftin özellikleri baz alınarak ve kısırlık sorunlarına iyileştirme getirmesi amaçlanan ilaç tedavisi beklentilerin karşılanmasında önemli bir etken olarak karşımıza çıkar.

İlaçların seçimi ne kadar doğru yapılır ve doğru uygulanırsa tedaviden alınacak başarı sonucu da o kadar artış gösterir. Tedaviye uyum sağlayabileceği konusunda kesinleşmiş yargılar neticesinde tedaviye alınan anne adayları regl dönemlerinin 2. veya 3. Günlerinde tedaviye başlamaktadırlar. Tedavi için uygun olmayan hastalar ise taşıyıcı anne, sperm donasyonu ve yumurta donasyonu gibi hizmetlerden faydalanmak istiyorlar.

Tüp Bebek Tedavisi Süreci

Yumurtalıklar tedavide uyarılarak birden fazla uyarılmış yumurta elde edilmesine önem verilir. Bu esnada anne adayları çeşitli ilaçlar kullanarak etdavi yöntemine destek olmalıdırlar. Bayanların adet günlerinde başlayan tedavi 12 günlük bir sürece dahildir. Uyarılan yumurtaların çatlaması için durumu kolaylaştıran bir enjektör uygulaması yapılır.

Enjektör uygulandıktan 34 ila 36 saat sonra olgunlaşmış yumurtaların toplaması gerçekleştirilir. Yumurta toplama işlemi genellikle lokal anestezi ila yapılırken anne adaylarının stresi ve gerginliği söz konusu olduğunda genel anestezi uygulaması da yapılabilmektedir.

Zaman zaman baba adayından da sperm örnekleri alınır. Üreme hücrelerinin durumları esas alınarak klasik veya mikroenjeksiyon yöntemlerinden biri ile laboratuvar ortamında döllenme gerçekleştirilir ve döllenen yumurta annenin rahmine yerleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisi En Çok Hangi Ülkelerde Yaptırılır?

Yılda yaklaşık 211 bin tedavi uygulamasının yapıldığı tüp bebek yöntemi Japonya'da ülkeler arası ilk sıralamayı konu edinir. ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve ardından Türkiye ülkemizde tüp bebek yönteminin uygulanmasını dünyada dokuz Avrupa'da ise altıncı sıralarda tutmaktadır. Çeşitli nedenlerin sebep olduğu etkenler neticesinde tüp bebek yöntemine ihtiyaç duyuluyor ve dünya çapında çok sayıda çiftin bu yöntemle bebek sahibi olma arzuları yeniden tetikleniyor. Doğru uygulama, doğru ilaç kullanımı ve anne adaylarının beslenme ve yaşam şekillerine dikkat etmesi ile de başarı oranı daha artıyor.

2017 Tüp Bebek Fiyatları

Doğal yolla bebek sahibi olamayan çiftlerin başvuruda bulundukları tüp bebek fiyatları her yıl değişme gösteriyor. Aynı zamanda merkezler de farklı rakamlarla tüp bebek hizmeti vermektedirler. Tüp bebek yönteminin uygulanması çiftlerin hem maddi hem de manevi açıdan fedakarlık yapmalarını konu alıyor. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu çiftlere destek olmak amacı ile tedavi yönteminde ihtiyaç duyulan maddi tutarın bir kısmını karşılamaktadır.

Tüp bebeklerle ilgili daha fazlasını öğrenmek için http://cyprustupbebek.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.