ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Anlık Enerji kullanımında CDN tüm sitenizi doğru yönde nasıl tetikleyebilir?

Anlık Enerji kullanımında CDN tüm sitenizi doğru yönde nasıl tetikleyebilir?

Content Delivery Network, kısa adıyla CDN, sunucuların yük seviyelerini kontrol eden, bazı kaynakları kendi üzerinden servis ederken, diğer kaynakların doğru kanallarla kullanıcıya daha verimli biçimde iletilmesini sağlayan alt yapıdır.

Yayın Tarihi: 18/08/17 04:37
okuma süresi: 3 dak.
Anlık Enerji kullanımında CDN tüm sitenizi doğru yönde nasıl tetikleyebilir?
A- A A+
Content Delivery Network, kısa adıyla CDN, sunucuların yük seviyelerini kontrol eden, bazı kaynakları kendi üzerinden servis ederken, diğer kaynakların doğru kanallarla kullanıcıya daha verimli biçimde iletilmesini sağlayan alt yapıdır. CDN servisi basit bir sistem değildir. Açıkça ifade etmek gerekirse, orta sınıf veri merkezlerinin bu hizmeti verebilmesi mümkün değil veya sınırlıdır. Dünya çapında hizmet veren CDN servislerinin binlerce sunucusu ve global bir ağı söz konusu iken, örneğin; Türkiye'de yayın yapan CDN servisi sağlayıcıları da yine çok sayıda sunucuyu aynı anda kullanırlar.

CDN, gelen veri istemini öncelikle karşılar ve yönlendirmeyi yaparken siteye ait kaynak kodların bir kısmının kullanıcıya ulaşmasını sağlar. Bu uygulama sayesinde sitenin yükleme hızında ciddi bir hızlanma söz konusu olmaktadır. Site yazılımının kullanıcıya sağlanması noktasında CDN diğer taraftan kullanılan alt yapıya bağlı olarak, eğer cloud teknolojisi kullanılıyorsa, doğru kaynaklardan veri çekilmesini de planlayabilir. Zira her ne kadar cloud teknolojisi bunu kendiliğinden sunuyor olsa da, CDN kullanarak süreç çok daha efektif hale getirilebilir.

CDN Servisi, gelen veri istemini yönlendirirken, sunucuların anlık yüklerini milisaniyeler içerisinde analiz eder. Kullanıcının meşgul sunucular yerine daha az kapasite kullanımına sahip sunuculara yönlendirilmesi için yönlendirme yapan protokole Triggering; yani tetikleme denmektedir. CDN protokolü verinin hangi kaynaktan çekileceğine sahip olduğu yazılım alt yapısı ile hızlı bir şekilde karar verirken, stabil ve güvenli bir bağlantıyı da kullanıcıya sunar.

Eğer CDN servisi tarafından bu hizmet sağlanmazsa, kullanıcı site yazılımının kurulu olduğu sunucuya ulaşır ve burada anlık yük ne olursa olsun, kaynağın veri transfer etmesini bekler. Bu noktada sunucunun bir sıralama mekanizması yoktur. Yani veri siteye giriş sırasına göre veya başka bir şekilde veriyi aktarmaz. Tüm kaynak total yüke bölünür ve bu durumda zaman zaman tüm sunucu kullanılmaz hale de gelebilir.

CDN, kesintisiz yayın yapabilmek, kullanıcılara daha efektif hizmet sunabilmek ve sürat elde etmek için sağlanan bir altyapıdır. Aynı zamanda güvenlik özelliklerini de sunan CDN Servisi, mükemmel bir internet deneyimi yaşamak isteyenler için en iyi çözümdür. Detaylı bilgi: http://www.dorabase.com/ ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.