ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Alan Adı İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler

Alan Adı İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler

Web sitesi sahibi olmanız için 2 koşul vardır. Bunlardan birincisi Alan adı, ikincisi ise hostingdir, ki alan adı sahibi olmadan alacağınız hosting hizmeti bir anlam ifade etmez.

Yayın Tarihi: 18/08/17 02:40
okuma süresi: 3 dak.
Alan Adı İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler
A- A A+
Web sitesi sahibi olmanız için 2 koşul vardır. Bunlardan birincisi Alan adı, ikincisi ise hostingdir, ki alan adı sahibi olmadan alacağınız hosting hizmeti bir anlam ifade etmez. Zira kullanıcılar size ulaşmak için evrensel bir IP adresi ile kodlanmış site ismine ihtiyaç duyarlar ve buna Domain; yani alan adı denmektedir. Tabii alan adı alma işlemleri ilk defa bu işi yapacak olanlar için bazı zorlukları barındırmaktadır ki biz size domain sorgulama, satın alma ve yönlendirme konularında detay veriyor olacağız. Öncelikle alan adı sorgulama nasıl yapılır? sorusuna cevap verelim.

Domain Sorgulama

İşletmenizin ünvanını taşıyan veya herhangi bir isimde alan adı almak isteyebilirsiniz. Bu noktada satın almak istediğiniz alan adının daha önce alınmamış olduğundan emin olmanız gerekir. Alan adı sorgulama bu noktada gerçekleştirmeniz gereken ilk işlemdir. Sitemize giriş yapıp, domain sorgulama linkinde yer alan tekst alanına satın almak istediğiniz ismi yazabilir ve alan adı sorgulama için işleminizi başlatabilirsiniz. Sistem mevcut kullanımda olan alan adlarını inceler ve size seçmek istediğiniz alan adının müsaitliğini ve hangi uzantıları tercih edebileceğinizi bildirir. Bu aşamadan sonra alan adı alma işlemini gerçekleştirebilir veya farklı bir isim için arama yapabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki, alan adlarının müsaitliği garanti edilemez ve alan adı satın alma süreçlerinde .tr uzantıları dışında herhangi bir sınırlama yoktur. Sizin almak istediğiniz alan adı daha önce alınmış olabilir ve sizin farklı bir isim tercih etmeniz gerekebilecektir.

Türkiye alan Adları

Tabii .TR uzantılı alan adlarının satın alınması, diğer domainlerden farklıdır. Türkiye'deki servis sağlayıcı tarafından kamusal geçerliliği olan evraklar talep edilmektedir ve domain sorgulama neticesinde almak istediğiniz alan adı müsait görünüyor olsa dahi alan adı sorgulama işleminden sonra koşulsuz biçimde alan adı alma işlemi yapamazsınız. Alan adı olarak belirlediğiniz ismin size ait olduğunu gösteren, Vergi Levhası, Ticaret Sicil belgesi, Marka Tescil belgesi veya Nüfus Cüzdanı örneği gibi evraklar .TR uzantılı alan adları için talep edilmektedir.

Sitemiz üzerinden domain sorgulama yapabilir, dilerseniz alan adı sorgulama işleminden sonra en uygun fiyatlarla alan adı alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sizin için kolaylaştırılmış ara yüzümüz üzerinden ileride ihtiyacınız olacak programlamaları da kolayca yapabiliyor ve tüm işlemleri tek ekranda takip edebiliyorsunuz. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.