ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

İbadetleri kolaylaştıran mest çorap camimalzemesi.com'da

İbadetleri kolaylaştıran mest çorap camimalzemesi.com'da

Allah-u Teala'nın ibadetler konusunda kullarına sağladığı bir çok kolaylık vardır. Bunlardan biri de abdest hususundadır.

Yayın Tarihi: 19/09/17 07:11
okuma süresi: 3 dak.
İbadetleri kolaylaştıran mest çorap camimalzemesi.com'da
A- A A+
Allah-u Teala'nın ibadetler konusunda kullarına sağladığı bir çok kolaylık vardır. Bunlardan biri de abdest hususundadır.

Abdest alırken ayakları topuklarla beraber yıkamak farzdır. Ancak ayaklar yıkanarak alınan abdest sonrasında ayağa giyilen mest üzerine yapılan mesh ile de bu fariza ifa edilmektedir. Mest üzerine mesh ile ilgili bazı hadis-i şerifler şöyledir : Nalını olmayan mestlerini giysin. (Buhari , Müslim , Tirmizi ) Yahudiler ibadet ederken ayaklarını örtmezler, siz onlara muhalefet edin, nalın veya mest giyin. ( Ebu Davud, Müslim ) Peygamber efendimiz (s.a.v ) bir yolculuk esnasında abdest aldıktan sonra ayaklarını mesh etmiş ve '' Onları temiz olarak giymiştim''. Buyurmuştur. (Buhari , Ebu Davud Müslim ) Abdesti bozan her husus meshi de bozmaktadır. Ayrıca mestin ayaktan çıkması durumunda da abdest bozulmamakta ama mesh bozulmaktadır. Mest özellikle kış aylarında soğuk bölgede yaşayanlar için büyük bir kolaylık getirmektedir.

Ancak mest çorap giyileceği zaman ayakkabı numarasının bir iki basamak büyütülmesi icab etmektedir. Hatta mest için özel ayakkabı giyilmesi de gerekebilmektedir. Bu durum klasik mestler için böyledir. Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan eshel çorap mest için ise bu durum farklıdır. Eshel çorap mest, mestin sahih olması için gerekli olan tüm özellikleri barındırmaktadır. Yeni eshel mest çorap kullanmak için ayakkabı numarasını büyütmeye gerek yoktur.

Ayrıca mest çorap koku yapmaz ve su geçirmeyen fakat hava alabilen mikro gözenekleri sayesinde ayak terlemesini de önler. Estetik oluşu sayesinde rahatsızlık hissi vermez. Eshel mestin fıkhen uygunluğu ulema tarafından onaylanmıştır. Eshel mest, iç yüzey, elastik zar ve dış yüzey olmak üzere üç katmandan oluşmaktadır. İç yüzey polyester maddeden yapılmaktadır. Elastik zar esneyebilen maddedir.

Dış yüzey ise naylon maddeden yapılmaktadır.Eshel mest her numaraya uygun olarak ve farklı renklerde üretilmektedir. Dışarıdan bakıldığında çoraptan pek farkı yoktur. Yolculukta, işte, hastanede, evde kısacası her yerde kullanılabilecek özelliktedir. Eshel mestin toptan ve perakende satışını camimalzemesi.com yapmaktadır. Ürünü https://www.camimalzemesi.com/corap-mest kategorisinde bulabilir, online sipariş üzerinden güvenle satın alabilirsiniz.---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.