ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

CS:GO Ranking Sistemi

CS:GO Ranking Sistemi

Dünya üzerinde şu anda online oyunlar arasında en popüler olan cs:go oyunu, özellikle son bir kaç yıldır bu hükümdarlığını kimseye bırakmamış durumdadır.

Yayın Tarihi: 14/11/17 01:55
okuma süresi: 4 dak.
CS:GO Ranking Sistemi
A- A A+
Dünya üzerinde şu anda online oyunlar arasında en popüler olan cs:go oyunu, özellikle son bir kaç yıldır bu hükümdarlığını kimseye bırakmamış durumdadır.

Oyunun kaliteli silah skinleri ve özellikle ak skins oyuna ayrıca renk ve tarz katmaktadır. Tabii oyunu böylesi ünlü yapan en önemli etken ise rekabetçi yanıdır. Burada cs:go rank sistemi içerisinde tüm oyuncular sürekli olarak rütbe değiştirerek en üst seviyeye gelmeye çalışmaktadır. Oyun içerisinde zaten temel amaç rütbe atlamak ve en iyiler arasına girmektir. Tabii ki zamanla, oynayanlar bilir ki bunu gerçekleştirmek çok zor hale gelebilmek de ve hatta sinir bozucu bir durumun içine kişiyi sokabilmektedir. Elbette burada rütbe, yani diğer ismiyle rank nasıl atlanır oyun severlerin en çok öğrenmek istedikleri konulardan biridir. Bu yazımızda sizlere how to rank up in csgo hakkında detaylı bilgi sunacağız.

Cs:go Oyununda Rütbe Sistemi

Oyun içerisinde ELO ismi ile bilinen puanlama sistemi bulunmaktadır. Genel olarak cs:go rank sistemi kapsamında hesaplanan puanlar yükseldikçe oyuncular da yeni rütbeler ile daha üst seviyelere çıkmaya başlıyorlar. En düşük silver, yani 1 seviyesi ile başlanıyor ve en yüksek rütbe olan Global Elite kademesine çıkılmaya çalışılıyor. Tabi bunu gerçekleştirmek oyun severlerin aylarını alabiliyor. Hatta birçok oyuncu bu seviyeleri göremeyebiliyorlar. Oyun içerisinde rütbe, yani rank nasıl atlanır sorusu için her oyuncunun rekabetçi denen oyunlara girmesi gerektiğini söylemek gerekir. Eğer bu rekabetçi oyunlar içerisinde 10 adet oyun oynamışsanız zaman bir rütbe atıyorsunuz.

Yeni başlayan oyuncular günde en fazla 2 adet rekabetçi oyna girebilmektedirler. Bu bağlamda 5 gün sürekli olarak oynanırsa, gün sonunda ilk rütbesini oyuncu elde edebilir. Tabii bu 10 adet rekabetçi oyun içerisinde oldukça fazla galibiyet alınırsa daha fazla rütbe atlama fırsatı da yakalanabilmektedir. Fakat bu rekabetçi oyunları geçmenin de çok zor olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca CS GO Eco Guide bilgisine de kesinlikle sahip olmak gerekir.

Cs:go Rütbe Sistemini Etkileyen Faktörler

ELO ismiyle bilinen puanlama sistemi bünyesinde rekabetçi oyunlar içerisinde cs:go rank sistemi kapsamında iki farklı etmen o puanlamayı etkilemektedir. Bunlardan birincisi rekabetçi oyunlar içerisinde aldığınız her round size puan kazandırmaktadır. Grup içerisindeki oyuncuların da raunt kazanması ya da kaybetmesi size puan ekleme fırsatı sunar. Oyun bağlamında round kazandıkça ELO puanlarınız artarken kaybettiğiniz zaman da puan düşmektedir. İkinci faktör ise rank nasıl atlanır sorusu adına MVP adıyla söylenen maçın adamı olmaktır. Her round kapsamında bir oyuncu maçın adamı seçilmektedir. Buradaki kriterler ise ne kadar adam öldürdüğünüz ya da ne gibi asistler yaptığınız ile birlikte bomba kurmak veya imha etmektir. Oyun içerisinde maçın adamı olmanız için sizin kişisel performansınız önemlidir. Takımınız oyunu kaybetse dahi maçın adamı olabilirsiniz. Bu da puanlarınızın ve aynı zamanda rütbenizin artmasına olanak tanır. Detaylar içerisinde tam isabetli atışlar yapmak, kafadan vurmak, bıçakla ya da el bombasıyla öldürmek veya skor tablosunda bulunan yeriniz gibi birçok değişik faktörler puan anlamanızı, maçın adamı olmanızı ve bununla birlikte rütbenizin artmasını etkilemektedir. ***

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.